34 entry daha
  • dünyanın en acımasız kralı şehriyar' ı sevgiyle değiştiren kadın.
    (bkz: binbir gece masalları)

    ..bir zamanlar fars diyarının şehriyar isminde bir hükümdarı varmış. şehriyar,
    hindistan'dan çin'e kadar uzanan bütün toprakların kralıymış. ama bunca güç, bunca kudret bir gün karısının kendisini aldatmasının önüne geçememiş. başına gelen acı olay yüzünden deliye dönen şehriyar, artık bütün kadınların nankör ve sadakatsiz olduğuna inanmaya başlamış.

    önce karısını öldürtmüş. ardından da vezirine, kendisine her gece başka bir kadın getirmesini emretmiş. her gece yatağına yeni bir gelin alan şehriyar, geceyi geçirdikten sonra tan vakti kadınları öldürtüyormuş. çünkü artık yatağına aldığı hiçbir kadının gün yüzü görmesini istemiyormuş.

    bu durum yıllarca böyle devam etmiş. fars diyarının genç kızları kan aglamakta, kral sehriyar ise akan kana doymamaktaymış. derken bir gün vezirin güzeller güzelli, akıllılar akıllısı kızı şehrazat' ın aklına bir plan gelmiş ve bir sonraki gece, karısı olarak kral şehriyar' ın koynuna girmiş. şehrazat, her gece tan vaktine kadar süren masallar anlatmaya başlamış şehriyar'a. büyülü gözleri ve sihirli sözleriyle aşık etmiş kralı kendisine. ancak hiçbir masalın sonu gelmiyormuş güneş doğmaya başladığında. ve masalın sonunu merak eden şehriyar, şehrazat' ın ertesi gece masala kaldığı yerden devam edebilmesi için sürekli idamını erteliyormuş.

    gel zaman git zaman şehrazat tam 1001 gece boyunca masal anlatmış yüreği yaralı krala. bu arada da üç tane çocukları olmuş ve şehriyar, kadınlara
    duyduğu öfkeyi unutmuş. idam kararı kaldırılmış, fars diyarının kadınları bayram etmiş.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap