4 entry daha
  • beyin tabii ki bir kas değildir ancak, beynin bir kas misali geliştirilmesi mümkündür. aynen kasları geliştirmek için nasıl sık sık kolaydan zora egzersiz yapmak gerekiyorsa beyin için de bu böyledir.

    birçok insan fiziksel zindeliğe odaklıdır ve bunun üzerine çalışır ancak beyin zindeliğini de, tıpkı fiziksel zindelikte olduğu gibi üzerinde çalışarak sağlamak mümkündür.

    aynı karın kasları, kol kasları için olduğu gibi beyin için de egzersizler vardır. ve yine fiziksel egzersizlere benzer şekilde, kasların geliştirilmesinde nasıl bir egzersiz tekrar tekrar yapılarak olumlu sonuç alınıyorsa, beynin geliştirilmesinde de aynısı geçerli.

    örneğin crosswords, sudoku gibi oyunlarla egzersiz yapılabilir. basitten kolaya doğru hareket edilerek beyin egzersizi yapılmış olur.

    uzun lafın kısası ufku genişleten egzersizlerle, beynin de fiziksel yapısını değiştirmek mümkün.

    mevcut en popüler beyin geliştirme programlarından biri lumosity bugünlerde. içerdiği tüm detaylara ulaşabilmek için ödenmesi gereken miktar ise çok pahalı sayılmaz. zaten yeni kullanıcal için deneme amaçlı kullanılabilecek bölümleri de mevcut.

    dikkati arttırmaya, konsantrasyon dağınıklığından kurtulmaya yönelik hazırladıkları programlar, oyunlar gayet güzel.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap