• başlığın tam hali: covid-19 salgını çerçevesinde miami şehri'nde "shelter in place" uygulamasına geçiş

    sayın retrovirus,

    başkonsolosluğumuzun konuşlu olduğu miami şehri belediyesi, covid-19 salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla, 24 mart 2020 tarihi itibariyle ilave önlemler almıştır.

    miami şehri belediyesi tarafından alınan ‘shelter in place’ emri çerçevesinde, zorunlu ihtiyaçların karşılanması ve elzem işlerde görev yapanlar dışında sokağa çıkılmaması ve evlerde kalınması gerekmektedir. yukarıda maruz sebepler haricinde, şehir sınırları içerisinde toplu taşıma ve motosiklet dahil şahsi araçların kullanımına da kısıtlama getirilmiştir.

    sözkonusu emrin ayrıntılarına aşağıda kayıtlı adresten ulaşılabilir.

    https://www.miamigov.com/…covid-19-information-page

    başkonsolosluğumuz hizmetleri, kapsamı gereği, yukarıdaki düzenlemeye rağmen kesintisiz devam edecektir. bununla birlikte, gerek başkonsolosluğumuzun konuşlu bulunduğu bina yönetiminin alacağı tedbirler, gerekse konsolosluk hizmetinden yararlanmakta olan siz vatandaşlarımızın sağlık ve emniyeti için, hizmetlerimizde aşağıdaki şekilde düzenlemeye gidilmesi zarureti doğmuştur:

    - başkonsolosluğumuzda şahsi başvuru gerektiren işlemler bugünden (25 mart 2020) itibaren 10:00-13:00 saatleri arasında alınacaktır.

    - bekleme odasındaki mevcudun sınırlandırılması amacıyla, vatandaşlarımızdan mutlaka online randevu almaları ve randevularına saatinde gelmeleri istirham edilmektedir. randevusuz işlem alınması durdurulmuştur. (randevu oluşturmakta güçlük çeken vatandaşlarımıza, randevu oluşturabilmelerine yardımcı olmak üzere başkonsolosluğumuz telefonlarından yönlendirme yapılabilecektir.)

    - vatandaşlarımızın posta ile yapılabilecek işlemler için başkonsolosluğumuza şahsen gelmeleri, sağlığınız için ilave risk yaratmaktadır. bu sebeple, aşağıdaki işlemleriniz için posta yöntemini tercihinizi rica ediyoruz:

    -adres beyanı

    -doğum, ölüm ve evlilik tescili

    -hizmet belgesi (sgk emeklilik işlemleri)

    -askerlik müteakip erteleme, askerliğe karar aldırma, muafiyet başvurusu (sağlık sorunları nedeniyle), bakaya savunması

    -birth extract (nüfus kayıt örneğinin ingilizcesi)

    -ikametgah belgesi

    -yabancı makamlardan alınan belgelerin imza-mühür onayı, tercüme onayı

    -kaybından pasaport ön başvurusu

    -hususi pasaport ön başvurusu

    bu işlemlerin tamamı için ihtiyaç duyabileceğiniz bilgi notlarımız, aşağıdaki kısayolda kayıtlıdır:

    http://miami.bk.mfa.gov.tr/mission/infonotes

    acil durumlarda, yukarıda kayıtlı hususlara dair sorularla ilgili olarak ve danışma ihtiyacı duyulan her konu hakkında başkonsolosluğumuza aşağıda yer alan telefon numarası ve e-postamız üzerinden 7/24 temelinde ulaşılması mümkündür.

    iletişim bilgilerimiz:

    santral: +1 (786) 655-0315 (09:00-13:00/14:00-16:00)

    acil hat: +1 (305) 646-8208

    e-posta: bk.miami@mfa.gov.tr

    konsolosluk çağrı merkezi (7/24): +1 888-566-76-56 (abd ve kanada) + 90 312 292 29 29 (türkiye)

    görev bölgemizdeki tüm vatandaşlarımıza, başkonsolosluğumuzun sosyal medya hesaplarını (facebook: https://www.facebook.com/…consulategeneralinmiami/, twitter: https://twitter.com/trconsulmiami ) ve yerel makamların uyarılarını harfiyen takip etmeleri, kişisel hijyenlerine bu dönemde ilave özen göstermeleri, toplu mekanlarda bulunmaktan olabildiğince imtina etmeleri telkinimizi yineliyoruz.

    anlayışınız ve duyarlığınız için teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.

    t.c. miami başkonsolosluğu
hesabın var mı? giriş yap