• bağımsız sinema salonlarının son yıllarda yaşadığı sıkıntıların son kurbanlardan biri olan rexx sineması da ne yazık ki bu durum karşısında daha fazla tutunamayarak kapandı.

    1961 yılında reks adıyla açılan, 1996 yılındaki tadilattan sonra rexx adıyla hizmetini sürdüren kadıköy'ün köklü sineması bu ay itibariyle gösterim faaliyetlerine "tamamen" son verdi. sinemanın tahliyesine başlandı.

    bu üzücü haber için belki başlık açmaya gerek yok ve rexx sineması başlığı altına yazmak daha doğru fakat en azından istanbul'da yaşayan herkesin bir kez de olsa önünden geçtiği, devasa birinci salonunda festivalde bir film izlediği bu güzel sinema için son bir güzel şey yapmak şu an için elimizden gelen son şey olacak.

    ilk olarak 35. istanbul film festivali'nde bir film izleyerek tanıştığım rexx sineması benim için de her zaman çok özel oldu ve festivaldeki değişmez sinemam oldu. 480 kişilik devasa birinci salonunda festival zamanı hep beraber izlediğimiz filmler ve o heyecan artık tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı.

    şöyle bir geri dönüp baktığımda ise rexx'te en son filmimi 15 nisan 2019'da 38. istanbul film festivaline izlediğimi fark ettim. eminim ki sinemanın kapanmasında bizlerin de suçu var. zamanında değer verip kapısı sokağa açılan bu tür bağımsız sinemaları yaşatabilseydik belki de bu üzücü haberi almamış olurduk.

    güle güle rexx. her zaman hatırlanacaksın...
416 entry daha
hesabın var mı? giriş yap