2 entry daha
  • bulutsuzluk özlemi çok önemli bir gruptur.. ortalıkta çok da fazla rock grubu yokken ve varolanların da çok azı şarkılarında türkçeyi kullanırken, bulutsuzluk özlemi neredeyse tek başına bir kale gibiydi.. bu tek başınalık onlara bir jenerasyonu etkileme şansı verdi.. bugünün pek çok rock önemli isminin de içinde olduğu bir kuşağın sevdiği, saygı duyduğu, örnek aldığı ve sonunda kadar da sahip çıktığı bir ekiptir halen..

    bulutsuzluk özlemi aslında nejat yavaşoğulları'nın ilk albümünün adıdır.. sonra da grubunun adı olmuştur.. o kadar değerli müzisyen gelip geçmiştir gruptan ama nejat hep kalmıştır.. çünkü bulutsuzluk özlemi nejat yavaşoğulları'dır.. salatadaki sirke gibi (bkz: sirke limon çekişmesi) bütün salataya siner, işler ve salatanın tadını bozar, ele geçirir.. nejat bey hemen her hali ile iticidir ve nasıl oldu da böyle oldu diye düşündürür insana.. nasıl oldu da türk rock tarihinin en önemli gruplarından biri bir adama endeksli olabildi..

    bugünün müzik insanları için neredeyse bülent ortaçgil kadar önemli bir sembol.. ama bülent ortaçgil'in aksine nejat yavaşoğulları kendisine verilen bu değerin altında ezilmekte.. sanki böyle müthiş bir yemek var da biri gelmiş en alakasız baharatı ya da sosu boca etmiş üzerine.. böyle garip bir his bu..

    daha farklı olabilir miydi acaba?
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap