2 entry daha
  • şekline şemaline ve oluşturduğu etkiye bakarak; adını -yol göstermemek adına- burada anmak istemediğim bir anestezik madde kullanılarak organize edildiğini düşündüğüm tuvalet etkinliğidir.

    yaklaşık 12,5 derecede (santigrad) kaynadığı için püskürtüldüğü bölgeden hemen buharlaşan, böylece burada ani bir sıcaklık kaybına yol açarak yüzlek ve kısa süreli lokal anestezi oluşturan bu madde, özellikle spor hekimliğinde yaygın olarak kullanılmaktadır. herhangi bir deodorantdan daha pahalı olmayan, kolaylıkla temin edilebilen ve belirlenen kullanım amaçları dahilinde gayet yararlı olan bu ürünün art niyetli kullanımları, çeşitli olumsuzluklar ve sakıncalar yaratacaktır.
    son derece masum bir ürün olan tuvalet fırçasını niçin ağzımıza sokmamamız gerekiyorsa, temel işlevini sindirim ve solunum sistemlerinden uzakta gerçekleştiren diğer herşeyi de aynı nedenle bu bölgelerimizden uzakta tutmamız gerekiyor: o nesnelerin masumiyetini korumak için!

    efendim; gençlerimiz halt etmiş, bu maddeyi soluyuvermişler. maddenin solunması sonrasında ortaya çıktığı bilinen sarhoşluk benzeri etki, stabilite bozukluğu, inkoordinasyon, geçici bilinç kaybı gibi akut etkilerin bir kısmı, ekranda inceleme fırsatı bulduğumuz teneffüs gençliğinin bir kısmında gözlenebiliyor. bunun, bir de izlediğimiz kaydın dışında kalan kronik etkiler kısmı var ki, görülebilecek semptomlar arasında; ataksi, tremor, konuşma güçlüğü, istemsiz göz hareketleri, reflekslerde azalma, halüsinasyonlar ve iç organlar üzerinde çeşitli etkiler bulunuyor.

    anlaşılacağı üzere, alışıldık "uyuşturucu" kavramının bir parça dışında kalan, herhangi bir bağımlılık etkisi yaratmayan bu maddenin kullanımı, yine de büyük sakıncalar taşıyor.
    her bulduğunu ağzına sokma hevesi taşıyan nesillere sevgiyle ithaf ederim.

    edit: metin içindeki teneffüs gençliği ifadesini, teneffüs olarak adlandırılan ders aralarını atmosfer -ya da tuvalet- havası dışında birşeyler teneffüs etme hevesiyle dolduran öğrencileri tanımlamak için kullandım. "uyuşturucu partisi" olarak adlandırılan bu olayda bence üzerine gidilmesi gereken konu kullanılan maddenin ne olduğundan ziyade, okullarda görüş alanının bir parçacık dışında kalan tuvalet, soyunma odası, spor salonu gibi kısımların denetimsizliğidir. okul bahçesi içinde basit itiş kakışmaları, şakalaşmaları durdurmaya çalışmaktansa, kapalı kapılar ardındaki uzun süreli ve bol gürültülü deneysel çalışmaları engellemek, bu faaliyetlerin beraberinde getireceği her türlü tatsızlığı da önleyecektir.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap