6 entry daha
  • erkek kedilere uygulanması anestezi dahil yarım saat süren operasyon. ilk yapılan kas gevşetici ile hayvanın yediklerini kusması ve "mayışması" sağlanıyor. bu işlem 10 dk kadar sürüyor. ardından ise uyutmak için yapılan anestezi iğnesinini etkisini göstermesi ise yaklaşık 10 dk daha alıyor. 20 dk sonunda kedi hamur kıvamına geliyor, bütün kaslarını salmış bir şekilde "ölü" gibi yatıyor.

    ardından veteriner testislerdeki tüyleri alıyor ve batikon sürüyor. daha sonra yaklaşık yarım cm'lik bir kesi attıktan sonra testisleri bu açıklıktan dışarı alarak vucutla olan bağlantılarını da kesiyor. daha sonra yaraya dikiş atılmıyor onun yerine ne işe yaradığını sormadığım mavi bir sprey sıkıyor. hayvan rahat nefes alabileceği bir şekilde taşıma kutusuna yerleştirilip eve getiriliyor. yarım saat sonunda kedi erkekliğinin %80 ini kaybetmiş oluyor.

    doktorun söylediğine göre uyanması 12 saati bulmalıydı ama 2-3 saat içinde sersem tavuk gibi dolaşmaya başladı bile. acı sızı belirtisi ise yoktu.

    işin en can alıcı kısmı ise ertesi gün yaşandı, şerefsiz hala dışarı çıkmak için miyavlıyor, hala evdeki oyuncak ayıcığını ve dişi kedileri bafilemeye çalışıyor, hala agresif. bir de eve işemeye devam ederse kendi taşaklarımdan birisini bu başarısından dolayı kendisine hediye edeceğim.

    edit :

    erkek kedilerde olumlu sonuç veren operasyon. operasyondan önce erkek kediler yaklaşık şu davranışları gösterirler : hırçın davranır, dışarı çıkarıldığında gözü sözde sahibini bile görmez, azgınlıktan devamlı böğürür gibi miyavlar, evin sağına soluna koku bırakmak için işer, evdeki peluş oyuncak, sahibinin kolu ve önüne ne gelirse bafilemeye çalışır*.

    operasyondan sonra ise yaklaşık bir kaç ay içinde tekrar o yavruyken olduğu kıvama gelir. hırçınlığı gider, tekrar oyuncu olur, sözde sahibine daha çok yakınlaşır hatta söylenen kelimelere miyavlayarak tepki verir. durup dururken sevgi gösterileri yapar, gelip kafasını kafanıza sürterek "tos tos" yapar. elinizi kolunu rahat bırakır gidip evdeki dişi kediye sataşır.

    yalnız operasyondan sonra kıtlıktan çıkmış gibi mama yiyeceği için dikkat edilmelidir, kilo almaya çok müsait oluyorlar. bu operasyonu yaptırmak vicdansızlık olarak görünse de bir hata yapıp evde erkek kedi beslemeye başlamış ve ona bağlanmış olanların yapabileceği başka bir şey yoktur. ne ilaçlar fayda eder ne eve dişi kedi getirlmesi fayda eder, operasyon olmadan 1 yaşından sonra evdekilerin hayatını zindan eder, gece uyutmaz, saldırır...
347 entry daha
hesabın var mı? giriş yap