1 entry daha
  • ali nesin tarafından şu şekilde cevaplanan iddia:

    "sevgili dostlar,

    vakif olarak zor gunler geciriyoruz. iyi ve kotu gun dostu olarak sizi her zaman yanimizda gormek istiyoruz.

    oncelikle bugunlerde basina intikal eden olaylara itibar etmemenizi diliyorum.

    birkac gun icinde daha ayrintili bilgi verecegim. simdilik su kadarini soyleyeyim:

    tahmin edersiniz ki cocuklarimizin buyuk bir kismi vakf'a psikolojik sorunlu olarak, hatta kimleyin travmali geliyor. kimi taciz gecirmis, kimi taciz gormus oluyor. beslenme ve egitim sorunlari da had safhada oluyor. kimisi genetik izler tasiyor. kendilerini ve sorunlarini ifade edebilsinler diye seramik, resim ve heykel atolyeleri ve 300 kisilik bir tiyatro salonu kurduk. havuz, spor sahalari, ziraat, meyve agaclari... deniz kiyisinda uzun yaz tatilleri, hatta yurtdisi seyahatleri... baleler, muzeler, sergiler, konserler vs. daha iyi beslensinler, inekten taze sagilmis dogal sut icsinler diye bir ciftlik bile kurduk. kendilerine verilen olanaklarin haddi hesabi yoktur. herhangi bir ailenin bir cocugunun bu kadar cok olanagi oldugunu sanmiyorum. tek sorunlari annesiz babasiz olmalari, ki bu da az sey degil. toplam 46 cocuk icin 20'den fazla maasli calisanimiz, 10'dan fazla gonullumuz var. aylik giderimiz 40 ile 60 milyar arasinda degisiyor. toplumumuzun bu en sanssiz cocuklarina en fazla sans tanimak icin elimizden geleni yapiyoruz.

    gerek bizim vakfimiza gerek diger benzer kurumlara gelen cocuklarin bircogu birer saatli bomba gibidir. ne zaman, nerede ve hangi siddette patlayacagi belli olmayan birer bomba... bu bombayi tesirsiz kilmak, en azindan potansiyel yikici enerjiyi olumlu bir yonde kanalize etmek gerekir. boylesine zorlu bir ugrasta arada bir kazalar olmasi kacinilmazdir. %1 patlama olasiligi olan binlerce bombadan birinin patlama olasiligi elbette oldukca yuksektir. en magdur durumlarda dogmus ve buyumus cocuklari topluma kazandirma ugrasinda yuzde yuz basari beklemek bu kurumlara yapilan en buyuk haksizliktir.
    neyse ki bugun icin nesin vakfi'nda boyle bir bomba patlamamistir. ama gunun birinde olabilir. 11 yildir nesin vakf'indayim ve gece gelen her telefonda kalbim duracak gibi oluyor. gunun birinde bir sorun yasadigimizda bugunku gibi yanimizda olmanizi dilerim. cunku biz hep halkimizin en magdurlarinin ve en caresizlerinin yaninda olduk.

    kamuya yanlis yansiyan olaylarin aslini daha sonra, daha fazla bilgilendigim zaman anlatacagim. simdilik bulgularimi sizlerle paylasmak istiyorum.

    a) kesinlikle tecavuz sozkonusu degildir.

    b) bundan 4-5 yil once, cocukluk doneminde sakli gizli oynanmis bir "evcilik oyunu" vardir. bu evcilik olayi cocuklarin gecmiste yasadiklari olaylarin etkisiyle asiriya kacmistir. bunun farkina varilmis ve gereken onlemler alinmistir. eger bir taciz sozkonusuysa, 10-12 yaslarinda, ergenlige henuz erismemis bir cocuk ne kadar taciz edebilirse o kadar taciz sozkonusudur.

    c) 19 yasindaki delikanlilarimizdan biri, bence ancak annesiz buyumenin neden olabilecegi patolojik bir ruh haliyle 14 yasindaki bir kizimiza asik olmustur. cocuklarimizin ozel hayatlara girmemek icin ayrintilarini aciklamak istemedigim bir nedenden dolayi bu delikanli diger iki delikanliya iftira atmistir. iftirayi atan delikanlimiz olaylarin bu boyuta ulasacagini tahmin edememis ve yaptiklarinin sonuclarina katlanacak cesareti olmadigindan su anda izini kaybettirmistir. dun gece kendisiyle telefonda konustum ve vakf'a gelmesini, bana guvenmesini soyledim. ozel konusmak istedi. kabul ettim ama daha sonra kendisine ulasamadim.

    d) bir ihtimal bu iftiraya kanan, ama bana kalirsa nesin vakfi'nin adindan yararlanarak unlenmek isteyen bir anne vardir. bu anne, uc kiz cocugunu vakf'a verdikten 6 ay sonra is degistirmis ve vakf'a son model mercedes'lerle, ciplerle ve kurklere gelmeye baslamistir. televizyon dizilerinde ve reklamlarda oynadigi bana verilen bilgiler arasindadir.

    olaylarin akisi, butun bunlarin cok onceden tgrt tarafindan planlandigini gostermektedir. ayrica cocugunun tecavuze ugradigini iddia eden annenin sogukkanliligi ve sinema yetenegi de akillara durgunluk verecek seviyededir.
    herhangi bir olayi ortbas etme niyetinde olmadigimizi nesin vakfi'nin tum calisanlari adina ve nesin vakfi'ni yasatmak icin yasamini yuzseksen derece degistirmis biri olarak kendi adima kamuoyuna saygilarimla duyururum.

    ali nesin
    nesin vakfi yonetmeni"
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap