• normalleştirmenin bir adım ötesidir. meşru olmayan bir şeyi zımni bir takım laflar kullanarak, aralara ama'lar, acaba'lar koyarak onaylamaktır.

    bu tuhaf tarifime örnek vermek gerekirse;

    diyanet topluma şiddet kötüdür, eşleriniz anneleriniz sizin her şeyiniz derken, bir yandan da iffetli kadınlarla evlenin daha sonra pişman olmayın der ve zina kavramını ortaya koyarsa; bir anlamda cinselliğe/evlilik öncesi cinselliği yasaklayan ve bekaretin korunması gereken ve üzerinde problem çıkmasının normal bir olgu olduğunu vurgular ve de bunu normal kabul ederse. bir anlamda şiddetin en uç boyutunu kabul etmemekle beraber başka anlamda şiddetin meşru olduğunu / normal olduğunu ortaya koymaktadır.

    zira bildiğiniz gibi şiddet tek çeşit değildir; sözel, duygusal şiddet en az fiziksel şiddet kadar önemlidir.

    birisini sevdiniz ve aldınız. -mal değil eş aldığınız kişi / soyadı gibi sizin tekelinize geçiyor ya- ama gel gör ki kızımız daha önce birisi ile bir şeyler yaşamış. ama siz bir türlü kendinize sindiremiyorsunuz, tabi sizin köprünün altından ne sular geçti ama bu bizi ilgilendirmez zira sizin ki kimi zaman mahremiyet kimi zaman övünç kaynağı. ama kızımızın ki herkese açık bir tartışma konusu.

    eğer danışılan bir kurum olarak siz problemi meşrulaştırırsanız, o problemin çıkmasını normalize edersiniz. uç noktada tepki vermek, bu konuya yoğunlaşmak sözkonusu insanların dünya görüşü ile ilgilidir. ama siz devlet kurumu sıfatıyla bunu normalize ve meşru ettimiz. ardından da aman karılarınızı, kızlarınızı dövmeyin dediniz. peki napalım; "orospu, kimlerle yattın" diye her gün suratına mı vuralım; duygusal şiddet diyorlar; ya da "benim karım olamaz, kim düdükledi benden önce amanın " diye içimiz içimizi mi yesin ?

    evet devlet kurumlarının bunu yapmaya hakkı yoktur. başlarına dini sıfatını alsalar dahi ..... evlilikler iki insan arasında kurulur. bir zar parçasını ya da bir penisi kendinize eş seçmiyorsunuz. cinsellik sevgi ifadesidir veya boşaltılması gereken enerji birikimi. bu bakış açılarından hangisi daha iffetlidir ? bana göre mi ? beni boşverin, devleti de, diyaneti de .... siz karşınızdaki insana bakın, gözlerine .... o size söyleyeceğini söyler.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap