80 entry daha
  • dünyanın en insansever köpekleri oldukları doğrudur.

    zira eve misafir gelmesini dört gözle beklerler...hele bir eve gelen misafir onunla ilgilenmesin, sevgi göstermesin...yapmayacağı şebeklik yoktur. ama bazı insanları asla sevemezler. oyle ki o kişi her ne kadar köpeği okşasa, onunla oynasa da hırrlar, havlar, eve sokmaz. sonra farkedersiniz, söz konusu kişi köpeği gerçekten sevmiyor, hatta size karşı duygularında bile samimiyetsiz. şaşırtıcı derecede insan sarrafıdır bunlar...

    saldırgan değillerdir evet. ama canlarından çok sevdikleri sahiplerine zarar gelebileceğini anlar anlamaz hırçınlaşırlar.
    kıskançtırlar. misal benim köpeğim başka hiçbir köpeğe havlamayan, karşısındaki köpek havlamaktan çatlasa bile sakin kalan bir yaratıkken kazara okşadığım kocaman bir rota kafa tutmuştur.

    çocuklarla arası iyidir. bu sebeple aile köpeği olarak seçilirler ancak bir çocuk korkup çığlık çığlığa kaçmaya çalışırsa, oyun oynadığını sanarak kazalara yol açabilirler.

    boyutlarının ne denli devleştiğini anlamaz kafanıza oturmaya çalışabilirler.
    bu golden denen köpek her ne kadar her türlü popülarite aktivitesine alet edevat edilse de, candır...sınırsız sevgi verebilir. siz onun asla sizi üzmek için yapmadığı hatalarında; onun sadece bir köpek olduğunu unuttuğunuzda ve ona kızdığınızda, ceza verdiğinizde bile sizi sevmeye devam eder...küser önce. sonra gel dersiniz, kuyruğu kopacakmış gibi sallanmaya başlar.

    boş laf tabi bunlar.
    golden retriver, kesinlikle pek çok diğer hayvanlar gibi, birlikte yaşamaya başladıktan sonra anlaşılabilir bir canlıdır...üzerinize işer, halınıza sıçar, pantolonunuza kusar...halılarınızın üstüne tüylerinden birer halı daha oluşturur. yemeklerinize dil atar. misafirlerinize tacizde bulunur, komşularınızla hatta ailenizle aranızı açar, sinir krizleri geçirtir...ama buna rağmen seversiniz onu. tek bir dokunuşuyla alır çünkü tüm bunların negatif yükünü.
    billirsiniz, başka hiç bir canlı sizi onun kadar safça, karşılıksız ve sınırsız sevmeyecek.

    ha bir de tanımım var:
    3 aylıkken, topunu mu, şapkayı mı, çorabı mı koltuğuna götüreceğine karar veremeyince, topunu ve çorabı şapkanın içine atıp yalnızca şapkayı taşımayı akıl edebilmiş hayvandır. hayvan mıdır?
750 entry daha
hesabın var mı? giriş yap