19 entry daha
  • - 1980'de fda tarafindan gorevlendirilmi$ "federation of american societies for experimental biology" grubu tarafindan yapilan analizde gunluk kullanimda herhangi bir zarari bulunmadigi sonucuna varilmi$.

    - 1986'da fda'in tavsiye komitesi tarafindan gunluk tuketim miktarlarinda alimlarin olasi kisa vadeli reaksiyonlar di$inda insana herhangi bir zarari olmadigi aciklanmi$.

    - 1987'de dunya saglik orgutu ve united nations food and agriculture organization msg'yi gida icerikleri arasinda "en guvenli" kategorisine koymu$.

    - 1991'de avrupa komisyonu'nun gida komitesi msg'nin guvenligini tekrar onaylami$ ve gunluk alimda herhangi bir sinir koymami$.

    - 1992'de american medical association raporuna gore hicbir glutamat ce$idinin ciddi bir saglik sorununa yol acmadigi saptanmi$.

    - 1995'te tamamlanan ve varolan akademik makalelerin taranarak 350 sayfalik rapora cevrildigi "federation of american societies for experimental biology" ara$tirmasina gore yemekle alinan msg'nin alzheimer, als gibi uzun vadeli kronik hastaliklara ya da beyin tumoru veya hasarina yol actigina dair hicbir delil olmadigi tespit edilmi$.

    kaynak:

    http://www.cfsan.fda.gov/~lrd/msg.html
269 entry daha
hesabın var mı? giriş yap