964 entry daha
  • 6 aylık ilaç sürecim yeni bitti sayılır ve yaşadığım süreci anlatacağım. ben ilacı araştırırken burayı okuyup ilk başta vazgeçmiştim çünkü kimse iyi bir şey yazmamış gibiydi. sonra kendimi olumladım ve roaccutane sürecimi özgür irademle başlattım.
    -bir dipnot ben roaccutane değil de muadillerini kullandım hep.

    ** öncelikle benim artık sivilce ve akne problemim ergenlikle alakası olmayan bir durumdaydı. keza lise çoktan bitmiş hatta üniversite mezunu biri olarak yıllarca bu ilacı ertelemiş ve bilimum alternatif kullanmıştım.

    -kantron yağı
    - sayamayacağım kadar çok dermokozmetik temizleyiciler, tonikler, maskeler
    - ezcane tonikleri
    - kremler vs. tüm bunlar işe yaramıyordu ve dönem dönem cips, çekirdek gibi ıvır zıvır dahi yemesem de yok o yağlı yüz ve sivilceler, kızarıklar geçmiyordu.

    **2019 mart ayında ilaca başladım. akdeniz bölgesinde yaşayan biri olarak aslında riskli bir başlangıç tarihiydi ama moralimi hiç bozmadım ve şansıma havalar baya baya geç ısındı. doktorunuz bu süre boyunca inanılmaz önemli bir detay. benim doktorum genç, araştırmayı seven ve yenilikleri takip eden bir kadındı. onun motivasyonu da beni olumlu yönde etkiledi.

    ** okuduğum her sayfada "kilo aldırıyor, depresyona sürüklüyor, moral bozukluğu, depresif hale neden oluyor, soyulmalar, karaciğer enzimleri yükseliyor..." gibi hep olumsuz şeyler okudum ama ben olumlu düşün olumlu olsun mottosuna inanan bir insan olarak o ilacı içerken her seferinde iyi düşünerek içtim. ben normal hayatımda pozitif, enerjik bir insanım ve başta çok korktum bu enerjim gider diye ama ben her aynaya baktığımda yüzümü daha iyi gördükçe enerjim artıkça arttı. kilo almadım aksine zayıfladım (evet kendim de dikkat ettim tabii) dudaklarım ve kısmen burnum hariç soyulma yaşamadım.

    ** benim cildim ve özellikle saçlarım hemen yağlanırdı bu ilacın benim için en güzel etkisi saçlarım çooook geç yağlanmaya başladı. önceden saç fönletmek mi? imkansız ertesi gün önler yağlanırdı, duş aldıktan 24 saat sonra saçlarımı tekrar yıkamak zorunda kaldığım karanlık dönemler yaşarken ilaç saçımdaki yağı daha ilk aydan öyle bir kuruttu ki yağsız saç nasıl olur, onunla yaşamak ne demek bunu yaşadım. süpersonik bir şey! kıymetini bilin lütfen.

    ** her iki ayda bir kan verdim ve kan tahlillerimde hiçbir sorun çıkmadı. ilaç bittikten sonra sirkeli suya başlamayı düşünüyordum bir yerde okumuştum. ev yapımı elma sirkesi alıp her sabah bir bardak içtiğim suya bir çay kaşığı sirke koyarak ilacın karaciğerdeki etkisini atmayı planlıyorum.

    özetle; bu ilaç kişiden kişiye göre değişen etkilere sahip. lütfen sokakta artık herkesin ağzına düşmüş moral bozucu şeyleri duyarak modunuzu düşürmeyin. cidden olumlu düşünürseniz her şey olumlu olur. genç ve sempatik bir doktor tercihiniz varsa onu seçmenizi isterim. ben şehir hastanesine gittim ve hepsi tüm cildiye ekibi genç, vizyon sahibi ve en önemlisi sizi dinleyen doktorlardı.

    enerjiler sizinle olsun!
281 entry daha
hesabın var mı? giriş yap