• üst edit: başlığı hala okuyan var mı bilmiyorum ama bir güncelleme yapayım. dün akşam iptal olan başka bir etkinliğin ücreti tamamen (ödediğimin hepsi şeklinde) iade edildi. az önce de daha önce eksik iade yapılan biletin eksik kısmı iade edildi. bu işlemler için yaptığım herhangi bir şey bulunmuyor (iade edilecek olan bütün biletler iade edilmediği için tüketici hakem keyetine henüz gitmedim, bu başlığı açtıktan sonra da biletix'le herhangi bir iletişimim olmadı). biletix bir şekilde geri adım atmış görünüyor ancak beni çoktan kaybettiler açıkçası. sorun yaşayan diğer suserler de gelişmeleri paylaşırsa şukela olur.
    --

    öncelikle belirtmek isterim ki bu rezaletin belirli bir tarihle açılmamış olmasının sebebi spesifik bir günle alakası olmayıp coronavirus sebebiyle iptal edilen etkinliklerle ilgilidir.

    malumunuz olduğu üzere pandemi sebebiyle mart ve nisan aylarındaki bütün sahne etkinlikleri iptal edildi. biletix üzerinden alınan biletler için biletix öncelikle iptal maili gönderip ücretlerin iade edileceğini, ancak iade süresinin normalden uzun süreceğini belirtti. gelen iptal mailinden yaklaşık 22 gün sonra bilet ücreti kredi kartıma iade edildi ancak iade edilen tutar sadece bilet fiyatına aitti. biletix, satılan biletlerin %10-15 tutarında bir hizmet bedeli kesmekte ve ek olarak 3,5 tl kadar da e-postayla bilet gönderme ücreti almaktadır. müşteri hizmetlerini aradığımda bu hizmet bedelinin ve bilet gönderme ücretinin iade edilmeyeceği söylendi.

    geçen sene buradan bilet aldığım etkinlikler (sayısı birden fazla) iptal edildiğinde (hatta 1 tane de bu senenin şubat ayında olmuş) iade işlemi ödediğim ücretim tamamı şeklinde gerçekleşmişti. bu durumda, satış sözleşmesinde ne olduğunu merak edip baktım. biletix sitesinden şu adresten erişilen satış sözleşmesinin 7. maddesi şu şekilde;

    kural olarak, tüm bilet satışları kesindir. mesafeli sözleşmeler yönetmeliği’nin 15 (g) maddesine istinaden satın aldığınız biletlere dair cayma hakkınız bulunmamaktadır. satılan biletlerin herhangi bir şekilde kaybolması, çalınması, hasar görmesi ya da imha olması durumunda, bilet değiştirme/yeni bilet basma ya da para iadesi yapılmaz. etkinliğin iptal edilmesi haricinde, satılan biletler, satış işlemi sonrasında hiçbir şekilde iptal edilmez, değiştirilmez ve ücret iadesi yapılmaz. ancak, bilet sahibinin tarihi değiştirilmiş etkinliğe katılmasının mümkün olmadığı hallerde bilet hamillerine ücret iadesi yapılabilir. ücret iade tutarları, satın alınan biletin üzerinde yazılı ücret iadesi ile sınırlı olup, sair başkaca bir bedelin talebi mümkün değildir. bununla birlikte, etkinliğin iptali veya ertelenmesi durumunda, etkinlik organizatörü geri ödeme şartları konusunda bazı sınırlandırmalar getirebilme hakkına sahip olduğu gibi, programda değişiklik yapma hakkına da sahiptir. geri ödemeler konusunda organizatörün belirlediği son iade talebi tarihlerine ve diğer talimatlara uyulması sizin sorumluluğunuzdadır. organizatör tarafından belirlenen iade tarihleri dışında bilet ve/veya bedel iadesi yapılamaz. bu kapsamda biletix hiçbir sorumluluk üstlenmez. iptal edilen ve ertelenen etkinliklerde bilet tutarınını iade edilebilmesi için, biletlerini biletix satış noktalarına fiili olarak teslim edilmesi gerekmektedir. fiili olarak teslim edilmeyen biletlere ilişkin olarak bilet bedeli iadesi yapılmamaktadır ve bu kapsamda biletix hiçbir şekilde sorumlu değildir. iptal edilen veya değişiklik yapılan etkinliklerle ilgili daha fazla bilgiyi web sitemizde bulabilirsiniz.

    burada önemli olan kısım “ücret iade tutarları, satın alınan biletin üzerinde yazılı ücret iadesi ile sınırlı olup, sair başkaca bir bedelin talebi mümkün değildir.” ifadesi. biletix, büyük ihtimalle bu cümleye atıfta bulunarak hukuken kendini haklı görmekte. şimdi gelelim işin rezalet kısmına. biletix satış sözleşmesindeki ilgili maddeyi değiştirmiş. bu değişimin ne zaman yapıldığını kesin olarak bilmemekle birlikte yukarıdaki ifadenin orijinali şu şekilde “ücret iade tutarları, satın alınan biletin üzerinde yazılı ücret ve bilet başına uygulanan ilgili hizmet bedeli ile sınırlı olup, işlem bedeli ya da sair başkaca bir bedelin talebi mümkün değildir.” orijinal ifadeye göre hizmet bedelinin de iade edilmesi gerekiyor. bahsettiğim gibi, biletix’in bu değişikliği ne zaman gerçekleştirdiği belli değil. http://web.archive.org/ adresinden satış sözleşmesi sayfasına baktığımda maalesef sol yıllara ait sayfaları açmadı (biletix bu sayfaları kaldırtmak için webarchive’a başvuru yapmış da olabilir). ancak 2014 yılına ait ekran görüntüsüne bu adresten ulaşınca 7. maddenin orijinaline ulaşabildim.

    biletix, maalesef bilet satış maili ekinde hizmet sözleşmesi göndermiyor. bu sebeple bileti satın aldığım tarihte geçerli olan sözleşme hükümlerine ulaşamıyorum. ancak şubat ayında aldığım biletin iadesi tam yapılırken coronavirus sebebiyle iptal olan etkinliklerin iadesinin eksik yapılması, biletix’in satış sözleşmesini yakın tarihte, coronavirus olayları patlak verdikten sonra yapıldığını gösteriyor. ancak bu değişiklik ben bileti satın aldıktan sonra yapıldıysa hukuken beni etkilememesi lazım. sıkıntı şu ki, bu değişikliğin ne zaman yapıldığını bulmak/ispat etmek maalesef mümkün görünmüyor.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap