3 entry daha
  • vücuttaki yağ oranı ölçüm aletlerinin en doğru çalışanı tanita'nın kendi sitesinde kadınlar için özel bir not yer alıyor, burada kadınların doğası gereği vücutlarında erkeklerden daha çok yağ barındırdıklarına dikkat çekiliyor, özetle kendilerine eziyet etmemeleri için uyarılıyor kadınlar. referans olarak nih (national institute of health) ve who'nun (dünya sağlık örgütü) ortak hazırladığı bir çizelge veriliyor.
    halbuki, bu aletin ülkemizde kullanıldığı çoğu spor salonunda bütün gün masa başında çalışan, ev işlerini kadına bırakmış, işe servisle gidip gelen bildiğin türk kadınının değerlerinin atlet kadınların değerleriyle karşılaştırıldığına, makinaların yanlış profillere göre ayarlandığına, kadınların düşebileceği en az yağ oranının aslında %22 iken %7'den %17'ye kadar olağanüstü düşük rakamlarda gösterildiğine, yine obezite başlangıç rakamının %32 olarak sunulduğuna denk geldim, sanırım %32 rakamının kaynağı american council on exercise', oysa dünya sağlık örgütü, coğrafyalar ve ırklar arası değişiklikleri de gözönüne alarak bu rakamı %38'e kadar çekiyor, yaş ilerledikçe bu oran da artıyor doğal olarak.
    vesselam, diyet ve spor endüstrisi böyle kuruluyor, insanlar böyle böyle korkutulup spor salonlarına üye yapılıyorlar, sonra da üç kez gidip sıkıntıdan patlayıp, çoktan ödedikleri yıllık aidatın üzerine bir bardak su içip kendilerini yeniden yemeğe veriyorlar, üç kuruşluk kıpırdanma hevesleri varsa o da kursaklarında bırakılıyor. halbuki dese ki "ablam, senin vücut yağ oranın olağan sınırlar içinde, dert etmeyesin, ama düzenli spor yapmanın derya deniz yararları var", belki müşterisi yarı yarıya düşecek ama gelen düzenli gelecek. hayır gerekirse batsın o spor salonu, iflas etsin düzenbaz diyetisyenler de, millet her lokmasını vicdan azabıyla yutmasın.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap