• senet ve sözleşme olsa bile evden istediğiniz zaman çıkabilirsiniz. çıkmadan önce ev sahibine haber vermeniz yeterli. sizden her ne olursa olsun kalmadığınız ayların kirasını alamaz.

    size tavsiyem şu evi şu tarihte boşaltacağımızı bildiriyoruz diye whatsapptan mesaj atın ve o tarihe kadar tüm kiranızı ödeyin. evi de bir an önce boşaltın ki boş eve daha fazla para ödemeyin.

    kirayı elden alması da ayrı bir mesele zaten. olası bir dava açarsa kendi kaybeder. şu an tüm yasal koşullar sizden yana. boş yere korkmuşsunuz.

    edit: normal şartlarda eğer ortada bir sorun yoksa 2 ay önceden ev sahibine evden çıkacağınızı bildirmeniz gerekmektedir. ama ortada bir mücbir sebep var. o da dünya sağlık örgütünün pandemi ilan ettiği bir salgın. böyle bir durumda 2 ay şartı ortadan kalkar. mücbir sebep nedir

    yine ev sahibiniz kirayı elden alıyorsa bu da tek başına iki ay şartı olmadan evden çıkmanız için geçerli sebep. ev sahibi vergi kaçırıyor, yapılan iş yasal değil.

    işyerleri için ise durum çok daha farklı olabilir. örneğin yaz sezonunda yüksek iş yapan işyerinde sezon bitince geri kalan 9 ayın kirasını ödememek için sözleşmeyi fesih ederseniz, işyeri sahibi o kiranın tümünü sizden alır.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap