• sabitlenmiş entry
    covid-19 salgınıyla fedakarca mücadele eden sağlık çalışanları için açtığımız ve salgın süreci boyunca sol frame'e sabitleyeceğimiz bu başlıkta, desteğe ihtiyacı olan sağlık emekçileriyle, destekte bulunmak isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz.

    bu başlık altında; içinde risk grubundan yakınlarının bulunduğu evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarına kalacak yer ayarlama, tıbbi malzeme desteğinde bulunma, sağlık çalışanlarının çocuklarına online ders verme gibi desteklerde bulunabileceğinizi paylaşabilir veya sağlık çalışanlarından gelebilecek farklı destek taleplerini karşılayabilirsiniz.

    bu vesileyle, içinde bulunduğumuz bu zor günlerde işleri bir hayli zor olan sağlık çalışanlarının yüklerini bir nebze de olsa hafifletmeyi umuyor, tüm sağlık emekçilerine bu süreçte gösterdikleri çaba ve fedakarlıklarından ötürü teşekkür ediyoruz.

    edit: bu zorlu süreçte sağlık emekçileri ve yakınları türkiye psikiyatri derneği'nin 0 850 532 66 76 numaralı telefonu yoluyla ruhsal destek hattından faydalanabilirler. detaylı bilgi için (bkz: #105221112)

    edit: sağlık çalışanlarımızla dayanışma içinde olan bir grup gönüllüyüz. ihtiyaç halinde farklı uzmanlık alanındaki kişileri çok kısa sürede organize edebiliyoruz. desteğe ihtiyacı olan bir sağlık çalışanıysanız veya gönüllü olmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz. detaylı bilgi için (bkz: #104572798)
  • 27 entry daha
    • dün covid servis nöbetçisiydim. çalıştığım hastanenin tamamı covid tanılı ve covid semptomları olup tedavisi başlanan, test sonucu beklenen hastalarla dolu.
      sağlık çalışanlarına bulaş riskini azaltmak amacıyla servislerde stabil durumda takip edilen hastaların doktor vizitleri ve hemşire takipleri minimumda tutuluyor. hemşireler ilaç tedavi saatlerini ve vital bulguları takip saatlerini denk getirmeye çalışıyor.
      nöbetçi doktorlar olarak hastaları devrederken büyük oranda dosya üzerinde konuşarak devrediyoruz. hasta odalarına sık girmemeye çalışıyoruz, mümkün olduğunca oda telefonlarından arayarak dosya eksiklerini tamamlıyoruz, bilgilendirme yapıyoruz. ne yazık ki bazı hastalar biz sağlık çalışanlarına da tepkili, bizimle ilgilenen yok, odamıza kimse gelmiyor diyenler oldu.
      bu hastalığın bulaşıcılığı çok yüksek; viral yük ve hasta teması çok önemli. tüm koruyucu ekipmanlara rağmen risk altındayız. hem sizleri tedavi etmeye hem kendimizi ve sevdiklerimizi korumaya çalışıyoruz. koruyucu ekipmanlarla uzun saatler çalışmak çok zor. hareketiniz kısıtlanıyor, maske ile nefes almak zorlaşıyor. yemek yemek ve tuvalete gitmek gibi temel ihtiyaçları bile minimuma indirmiş durumdayız. lütfen bizleri de biraz anlamaya çalışın.

      dün 5 hastayı taburcu ettik servisten. tüm hastalar taburculuk sonrası evde 14 gün izolasyona devam ediyor.

      hastanemde kişisel koruyucu ekipman eksiği yok. hastane yönetimi ilk günden beri elinden geleni yapıyor. doktor sayımız iyi, nöbet sıklığı az, shift süreleri şimdilik 12 saat. tüm endişelerime rağmen kendi adıma hastaneden yana bir şikayetim yok.

      dün taburcu ettiğim hastalarla konuştuktan sonra edindiğim birkaç izlenim oldu ve onlar adına üzüldüm.

      lütfen tanı alan, hastanede tedavi altında olan ya da evde izolasyonda olan covid hastalarına kötü davranmayın. iletişiminiz varsa sık sık arayın, yakınınızsa hastane ya da evine bir şeyler götürüp ulaştırabilirsiniz. bunu temas etmeden de yapabilirsiniz. hastanede yatan hasta yakınlarınız için bildiğiniz bir uğraşları ya da alışkanlıkları varsa ulaştırmaya çalışabilirsiniz. ileri yaş hastalar için bulmaca dergisi, gazete, örgü malzemesi gibi ilgi alanlarına uygun olabilecek, vakit geçirmelerini sağlayabilecek malzemeler ulaştırabilirsiniz. hastalık sonrası evine dönen komşularınızı dışlamayın, izolasyon kurallarını tüm detaylarıyla öğreniyorlar ve önemsiyorlar zaten. emin olun bu durumdaki kimse bir başkasına hastalık bulaştırmak istemez. eve malzeme getiren yakınlarıyla karşılaşırsanız günaydın demek, hal hatır sormak moral olur. apartmanda, bahçede, markette denk gelirseniz maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat ederek kısa konuşmalar yapabilirsiniz.

      bu pandemi ve yarattığı korku büyük küçük herkesin psikolojisini alt üst etti. ama içinde bulunduğumuz durum için covid tanısı alan insanları suçlamak çok yanlış. herkes elinin uzandığına destek olursa bugünleri daha az hasarla atlatırız.
    297 entry daha
    hesabın var mı? giriş yap