1806 entry daha
  • iyi bir üniversitede okuyacak olman sana bir şey kazandırmaz. iyi üniversitelerdeki hoca farkından, gelişmiş laboratuvar imkanlarından, bu okulların yurtdışı imkanlarından ve şirket bağlantılarından kazanımlar elde etmek için, senin uğraşarak, her biri için derslerinin yanında ekstra vakit ayırarak emek vermen gerekecek. işte bu ekstra emeği gerçekten verirsen mezun olan herkesin değil, sadece senin gibi insanların aslında "mühendis" olduğunu anlarsın. diğerleri kalifiye eleman ve tekniker işi yaparlar. üniversiteye derse girmeye değil, mühendis olmaya git ve mühendisliğin diplomayla yapılmadığını bil.

    yani kısacası okuyacaksan, bir gün bulunduğun sektöre katma değer katabilecek bir mühendis olmak için oku. bunun kesinlikle ama kesinlikle dersleri iyi bir notla geçmek ile alakası yok, ancak dersleri düzenli ve dikkatli dinlemek ile gerçekten ilgili.

    belki de söyleyebileceğim en önemli şey, bir konuyu öğrenmeyi öğren. evet aynen öyle, hiç bilmediğin kompleks bir konuda karmaşık bilgi yığınlarının arasından çıkarak doğru bilgiye ulaşmayı ve onu kendine öğretmeyi öğren, o konuyu kendin yorumlamayı öğren. böylece hayatı boyunca kendini geliştirebilen bir mühendisin temelini atarsın.

    haydi kareli gömleğine kuvvet..
808 entry daha
hesabın var mı? giriş yap