• bmw'nin e92 kasa kodlu 3 serisi coupe*'leri piyasaya sürdükten sonra tanıttığı, güncel modeliyle birlikte bir coupe cabrio olarak tanımlayabileceğimiz otomobil... ancak bmw öyle tanıtmamış, gerek de yok zaten; adamların mükemmel bir 3 serisi coupe'si zaten var.*

    araca bakacak olursak, önceki modellerde şık ve alımlı karoserini, yine karoserin yapısına uyumlu branda ile tamamlayarak cabrio modellerini gönüllerin fethinde kullanan bmw, bu sefer konsepti değiştirip biraz da modaya ayak uydurup, üstelik rakiplerinin** de henüz sunmadığı hafif alaşımlı metalden imal edilen açılır kapanır tavanı ile sürdü yeni 3 serisi cabrio'yu piyasaya.

    açılması 22, kapanması 23 sn. süren, bir açılır kapanır metal tavan için oldukça kısa zaman sunan bu değerlerle bmw oldukça iddialı. aslında iddialı olması için sürelere de bakmaya pek gerek yok. zira şu sıralar genellikle göz zevki bozan arka tasarımlara sahip açılır kapanır metal tavanlara sahip olan araçların üreticileri, bmw'nin tasarım başarısına bir göz atmalı kanımca. "açılır kapanır metal tavanı da sunarız, böyle de tasarlarız" dercesine şık ve güzel olmuş bmw'nin hem profil hem arka tasarımı. bırakın "ha neyse çok göze batmıyor" demeyi, bilakis kendisine defalarca baktıracak derecede güzel olmuş. kanımca bu tasarımda etkin olan neden de, tavanın 3 parçaya bölünmüş olması. bu araçla karşılaştırmak gibi olmasın ama, aynı taktiği opel de, astra twintop'ta* uygulayıp kanımca çok başarılı bir tasarım koydu ortaya.

    ayrıca araç tavanı kapalıyken tam bir coupe gibi görünmeyi ihmal etmezken, tavanı açıkken de her zamanki 3 serisi cabrio çekiciliğini sunmaya devam ediyor.

    araçta kullanılacak motorlara gelecek olursak; bmw halihazırdaki 3 serisi* ve 3 serisi coupe'den bildiğimiz 3 adet 3,0 lt'lik motoru [325i - 218 hp; 330i - 272 hp; 335i - twin turbo 306 hp) bu araçta da sunacak; bunlara ek olarak 320i versiyonuyla birlikte yeni bir 4 silindirli motorun da lansmanını yapmış olacak: 2,0 lt'lik direkt benzin enjeksiyonlu 170 hp güç üreten makine... dizel olarak ise başlangıçta 3,0 lt'lik 231 hp'lik makine sunulacak.

    bmw'nin gerçek bir bmw adına ürettiği son model olarak e46 kasa 3 serisi'ni savunan ve e90 kasa 3 serisi'ni bir türlü kabullenmek istemeyen biri olarak, önce e92 kasa 3 serisi coupe, ardından şu anda anlatmakta olduğum e93 kasa kodlu 3 serisi cabrio ile, bmw'ye saygılarımı tekrardan sunmak istiyorum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap