2 entry daha
  • bu konuyla ilgili basliklari arattigimda, karsima "sevgili aramak", "sevgili edinmek" gibi seyler cikti, ne bileyim, tuhafima gitti; ama "sevgilinin yasinin büyük olmasi" gibi bir baslik acip da sözlügü sisirmek istemedim, anlatacaklarimi yazmak icin de en uygun burayi gördüm.

    madem ki baslikta "edinmek" demisler:
    kendinden büyük sevgili edinmenin bir cok güzel yani vardir: sürekli yeni seyler ögrenirsiniz ondan, birikimi vardir, her seyi biliyor gözükür bu yüzden gözünüze. muhtemelen sizden daha olgundur, en azindan bazi konularda. sadece cinsellik anlaminda degil, bir sürü alanda sizden tecrübelidir, bu tecrübeden faydalanabilirsiniz. hayatindaki bazi seyleri oturtmustur, bu ilisikiye dayaniklilik getirebilir belki. ne istedigini biliyordur - özellikle iliski icinde bu gayet önemli olabiliyor, belki böylece iliski daha saglam temeller üzerine oturuyordur.

    ama kötü yönleri de var, örnegin sürekli olmasa da, sizle dalga gecme potansiyeli daha yüksektir yasit sevgililere göre. cocuk görür sizi bazi konularda, ciddiye almaz. bazen azarlamaya yakin uyarilarda bulunur, bu da tamamen yas farkiyla ilgilidir. o sizi "kücük" gördükce, siz de kendinizi öyle hissedersiniz, iyice minik hayvanciklara dönüsürsünüz, miyavmiyavmiyav. ki bu iyi mi yoksa kötü mü, karar veremedim. ayni sekilde bu iliski türünün baska bir yan etkisi olan "simarma"nin da olumlu mu, yoksa olumsuz bir sey mi oldugunu bilemedim.

    nihayet saded: yasit sevgiliden cok fazla büyük farklari yoktur. olgun olsa da, yasca büyük sevgili de kapris yapar. bilgili olsa da, o da bazen sizden bir seyler ögrenebilir. sizi azarlamaya kalksa da, siz buna izin vermediginiz sürece size dokunmaz. simariklik da iki tarafli bir olaydir zaten, simartan olmadan, kimse simaramaz. seviyorsaniz seviyorsunuzdur, ha bes yas kücük, ha bes yas büyük olsun.

    böyle iste. ama yine de konumuzla ilgilisiz olsa da, belirtmeden gecemeyecegim: sevgili edinilmez, sevgili olunur.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap