• california'da hrant dink vakfı kuruldu

    abd'deki ermeni cemaati örgütleri, "dink'in adını ve ideallerini yaşatmaya söz veriyoruz. amacımız agos'u desteklemek" diyerek hrant dink vakfı'nı kurdu. vakfın kurucuları "onun düşü ermenilerle türkler arasında daha iyi bir anlayış yaratmaktı" diyor.
    __________________________________

    bia haber merkezi
    30/01/2007 kumru bilici kumru@sympatico.ca
    __________________________________

    bia (los angeles) - abd'nin california eyaletinde bir araya gelen ermeni cemaati dernekleri, "hrant dink'in adını ve ideallerini yaşatmak" için hrant dink vakfı'nı kurdu.

    los angeles'taki istanbullu ermeniler organizasyonu'nun (oia) öncülük ettiği ermeni cemaati dernekleri, vakfın kuruluşunu 25 ocak'ta gerçekleştirdi.

    "bütün dünyadaki ermeniler olarak, gazeteci hrant dink'in duygusuzca katledilmesinin yasını tutarken, cemiyet liderleri olarak, hrant dink vakfı çatısı altında onun adını ve ideallerini yaşatmaya söz veriyoruz" diyen vakıf kurucuları, temel kuruluş amacınıysa "hrant dink'in mesaj ve görüşlerini yaymak ve onun kurucusu ve genel yayın yönetmeni olduğu agos gazetesinin devam eden çabalarını desteklemek" diye özetliyor.

    tokat: dink'in mücadelesini sürdürmek görevimiz

    "biz, hrant dink'in ifade özgürlüğü mücadelesini devam ettirmenin görevimiz olduğunu hissediyoruz" diyen vakfın kurucu üyesi hovsep tokat "onun tek suçu turkiye'de yaşayan bir ermeni olmaktı. dünya çapında yüz binlerce insanın tepkisi, onun ideallerine destek verme sözüdür" sözleriyle düşüncelerini ifade ediyor.

    vakıf kurucuları, dink'le ilgili "onun düşü türklerle ermeniler arasında daha iyi bir anlayış yaratmaktı" diyor.

    tokat, "ifade özgürlüğü için ilkeli duruşunun yanı sıra, dink türkiyelileri kendi tarihleriyle ilgili eğitmenin de savunucusuydu. soykırımın inkarıyla halkı suçlamıyordu; bunun yerine hükümeti geçmişin gerçekleriyle ilgili yurttaşlarını eğitmediği için eleştiriyordu. vakıf, onun ilerici düşüncelerini ve görüşlerini yaşatmayı umuyor" diye konuşuyor.

    vakfın http://www.hrantdinkfoundation.com/ adresindeki internet sayfasında, dink'in öldürülmeden önce yazdığı "ruh halimin güvercin tedirginliği" başlıklı yazısının ingilizce çevirisine ve agos gazetesine abone olma koşullarına ait bilgiye yer veriliyor; agos'un "şimdi hiç olmadığı kadar çok desteğe ihtiyaç duyduğu" ifade ediliyor. (kb/tk)

    http://www.bianet.org/2007/01/30/90942.htm
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap