4 entry daha
  • sev- evvel evi sevecek, benimseyecek barınak muamelesi yapmayacaksın. "amaaaannn öğrenci evi be abartmaya, dert etmeye lüzum yok" gibi züürt tesellileriyle evin bok götürüyor oluşunu meşru kılmaya çalışmayacaksın. evde gönlünce düzen kurmak başka bir şey, çer çöp içinde kokarca gibi yaşamak başka değil mi?
    sor-bir işi yapmayı bilmiyorsan bilen ev arkadaşına, annene falan soracaksın. götünden yöntem uydurmayacaksın. birinden tam not almak için değil müsbet neticeye ulaşmak için temizlik yaptığını unutmayacak o yüzden kiri pası ordan alıp oraya taşıyarak kendini kandırmayacaksın. iş bittiğinde biri çıkarıp sana para falan vermeyecek değil mi?
    süpür-saç, kıl, ot bok ne varsa süpüreceksin. olmadı bir daha süpüreceksin. üşenmeyecek koltuk kanepeyi çekip oraları da süpüreceksin. bu kulağa çok nahoş bir fikir gibi gelse de o kanepenin arkasından çıkabilecek bilmem ne kadar zaman evvel kaybettiğini sandığın tokan kalemin çıktığında sana piyangoda amorti çıkmış gibi gelecek, zeytin mısır ve aklına gelemeyecek daha nice gıda maddesini temizlemenin huzuruyla dolacaksın. (olacak bunlar olacak.)
    sil-süpürgenin asla ve kattaaa yerdeki saçların tamamını toplaması olası değildir. o sebepten dizlerinin üzerine çökecek bir güzel yerleri sileceksin süpürdükten sonra. yerlerle beraber tozlu nere varsa sileceksin. o bitecek küvet müvet dalacaksın. bol bol çamaşır suyu, yüzey temizleyicisi bok püsür kullanacaksın. böylelikle ev "temizlenmiş" kokacak.
    sürdür-temizliğin akabinde evin "temiz" olma durumunu elinden geldiği kadar uzun süre muhafaza etmeye çalışacaksın. çekinmeden "ayakkabılarınızı dışarda çıkarın sıçarım ağzınıza" diyeceksin. sigarasının külünü, birasını, kolasını oraya buraya boca eden arkadaşlarına sıçtıklarını yalatacaksın. her kahve, çay faslında yeni bir bardak kullanımına izin vermeyecek ya da o bulaşıkları dışardan birilerinin gelip yıkamadığını, bizzat senin yıkadığını sık sık dolaylı ya da doğrudan arkadaşlarına hatırlatacaksın. bilhassa aileleriyle yaşayan arkadaşlarını olabildiğince hoş görecek lakin "o öyle değil böyle olmalı" yı çekinmeden söyleyeceksin ki temizlenmiş evin sefasını yalnızca bir kaç saat sürmeyesin.
    sevin-(buraya da yazacak beşinciyi bulamadım sevin bari)

    alternatif çözüm yolu için de iki gece az çıkacaksın dışarıya, bir iki kazak eksik giyeceksin ve bir temizlikçi tutacaksın. ama ne olursa olsun öğrenci evi=bok yuvası eşitliğini matah birşey sanmayacaksın. bir ev insanla dolup taşabilir, her bok yenebilir ve eş zamanlı olarak ev tanımına dahil olma durumunu sürdürebilir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap