10 entry daha
  • sigaraya ödediğimiz yüklü paralar sonunda işe yaramış... :)
    sigaranın bir çok zararı malum, bunu kimse inkar edemez.
    ama faydaları da vardır. örneğin ağızda çıkan aft (halk arasında pamukçuk) sigara içenlerde rastlanmaz. emekli olmadan bizim iş yerinde 8 kişi sürekli aftdan şikayet ederdi ve hiç biri sigara içmezdi. ağızdaki aft'a sebep olan candida albicans mantarı sigara içenlerin ağzında, dilinde, boğazında faaliyet gösteremiyor, bunun anlamı...
    sigara içmek grip virüsüne karşı bir işe yaramıyor. kendimden biliyorum. aksine sigara vücut direncini düşürdüğünden gribi zor atlatıyorsunuz. yine gribim, yine 1-1,5 ay sürecek atlatmam...
    covid-19 virüsü üzerinde sigaranın olumlu etkisi kesin kanıtlanırsa, biz sigara içenler için sevindirici bir haber... ama gelişmeler sigara içenler için güzel... :)

    edit: bazı yazar arkadaşlar sigara içtiği halde ağzında aft çıktığını belirtmiş. haklılar. sebebini söyleyeyim. biyoloji kesin bir bilim dalı değildir. örnek vermem gerekirse birisini 10 tane arı sokar bir şey olmaz, birini tek bir arı sokar öldürür. tifolu mary gibi kimileri tifo virüsü ile ahbaptır bir şey olmaz, birilerini de öldürür.
    sigara içmenin afta sebep olan candida mantarının gelişimini engellediği yönünde yaygın bir görüş vardır. hatta bazı doktorların aft için günde 2-3 sigara içmesini bile önerdiğini biliyorum.
    bazı yazar arkadaşlar da sigarayı bıraktıktan sonra ağzında aft çıktığına ait mesajlar aldığımı da söylemeliyim.
    hanımdan biliyorum aft berbat bir rahatsızlık. bununla yaşamak zorunda kalanlara geçmiş olsun diyorum. öyle kalıcı bir tedavisi yoktur. b12 vitamini vücudunuzda depolamak iyidir. bağışıklık sisteminizi yüksek tutmanızda fayda var.
    60 yaşımdayım. lisedeyken ağzımda aft çıkardı. üniversiteye başladığımda sigara içmeye de başladım. 43 senedir sigara içiyorum, sigara içtiğimden beri ağzımda aft çıkmadı.
849 entry daha
hesabın var mı? giriş yap