613 entry daha
  • üç farklı evresi olan gruptur. ilk evre çağdaş halk müziği evresi. grubun biraz da politik oldukları ve 80'li yıllarda türkü ve türkü formunda besteler seslendirdikleri dönemdir. o döneme göre oldukça özgün ve kaliteli eserler verdiler.

    ikinci evre hüsnü arkan dahil olduktan sonraki evredir. güzel şiirlerin bestelendiği, hüsnü arkan ve nadir göktürk'ün söz ve bestede ağırlıklı olduğu bir dönemdir. sanat müziği ve pop müzik ağırlıklı beste ve düzenlemler göze çarpmaktadır. romantizm, aşk ve hüzün en çok başvurdukları temadır.

    hüsnü arkan ayrıldıktan sonra ise ne yazık ki kalitede düşüş yaşandı. grupta önce erkek solist sorunu oldu. hüsnü arkan 17 sene gibi uzun bir süre grupta kalınca doğal olarak sesi grup ile özdeşleşti. bir aşinalık oluştu. ondan sonraki iki solistin sesi de bir türlü oturmadı. üçüncü solistleri mahmut çınar'ı birkaç ay önce afişlerinde gördüm. solo albümünün olduğunu şimdi öğrendim. dinlemeden yorum yapamayacağım. erkek solist krizi devam ederken kadın solistin bebeği olması ile gruptan bir süreliğine ayrılması bambaşka bir grup ortaya çıkardı. ayrıca son albümleri de eski tadı vermedi. belki de benim yaşım ilerledikçe aydı tadı alamaz oldum. çünkü yaklaşık 22 yıldır ezginin günlüğü dinleyicisiyim.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap