2 entry daha
  • romanya'nin kuzeybatisinda bulunan 317000 nufuslu sehri. transilvanya diyarinin baskenti olarak lanse edilen, romanya'nin nufus olarak en buyuk 3. sehri. 2004'te enka-bechtel ortak girisiminin aldigi autostrata transilvania projesinin merkez ofislerinin bu sehre yakinligi, civardaki turk oranini arttirmistir.
    bir universite sehri olmasindan dolayi genc nufus oldukca fazla, gece hayati da bir o kadar hizlidir. sehirde genellikle kominist donem mimarisi hakimdir. barlarin cogunlugu, yeraltindaki mahsenlerden bozmadir (bkz: euphoria,ernesto,zinc), fakat son zamanlarda calisan girisimci romen halki sehirde daha ferah yerler acmislardir. bunlarin basinda da obsession gelir. kesinlikle gidilip gorulmesi gereken bir yerdir. bunun disinda bir de after eight vardir.
    gun icinde yapilabilecek aktiviteler, sehrin eski binalarini vs gezmek olabilir (sehrin turistik yerlerini simdi bana burda saydirmayin gidin wikipedia'dan bakin). ya da her turk'un yaptigi gibi crema,diesel ya da kharma'da oturup birseyler icmek olabilir.
    sehirde ulasim otobusle yapilabilir. fakat cok kisi iseniz hem vakit kaybetmemek hem de fiyatinin uygulugu nedeniyle taksi tercih edilmelidir.
    yemek yenebilecek cok fazla mekan yoktur. ayak ustu birseyler atistirmak icin speed'e ya da ismini bilmedigim kosedeki donerci'ye gidilebilir (kharma'ya yakin). sport bar olarak gidilebilecek kalburustu bir tek la liga vardir (sigma alisveris merkezinin icinde).
    alisveris yapmak icin cora'ya ya da sora'nin altikdaki supermarkete gidilebilir. kiyafet almak icin ise belirli bir yer yoktur. sokaklara serpilmis bircok unlu marka vardir.
    para kesinlikle alelade bir yerde bozdurulmamali, sora'nin icindeki exchange ofis'te bozdurulmalidir.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap