24 entry daha
  • en önemli malzemeleriniz mekan, yiyecek-içecek ve kişilerdir:

    1. yurtdışında bir yer: neresi olduğu önemli değil, new york ya da paris elbette karizmatiktir ama arada bir kimsenin adını duymadığı bir köyden bahsederek de artı puan alınabilir. mekandan bahsederken mümkün olduğunca yüzeysel olmak gerekir.

    örn: "geçen hafta sonu norveç'in volda diye bir kasabasındaydım. küçük bir yer, dağ, deniz falan var..."

    2. bahsettiğiniz yerde illa ki önemli birisinin davetlisi olarak bir şey yemeli ya da içmelisiniz. yine yüzeysellik unutulmamalı.

    örn: "belediye başkanı'yla öğle yemeğine çıktık. akevit* diye bir içki ikram ettiler. bilirsiniz, fransız şaraplarından başka bir şey pek içmem ama bir deneyeyim dedim. acı bir şey..."

    3. o davet esnasında illa ki ünlü biriyle karşılaşmalısınız. bu kişiyle önceden tanışmış olmanız artı puandır. yüzeysellik unutulmamalı:

    örn: "tam bardağı masaya koymuştum ki, restorana hillary clinton girdi. meğer tatillerinde buraya gelmekten hoşlanırmış o da. en son washington'da görüşmüştük, saçlarını kestirmiş..."

    4. yazının sonuna doğru içinize dönün, konuyu (varsa) bir şekilde türkiye'ye bağlayın.

    örn: "yemekten sonra denize doğru bakarken düşündüm. benim ülkemde de dağ-deniz var. neden türkiye de böyle bir yer olmasın ki, neden hillary clinton tatil için türkiye'ye gelmesin ki..."
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap