• sevgili trollerin buradan almanya kıyaslarına devam etmelerini dilediğim başlık.
    acı gerçeklerden birisi dahadır.

    senin en kalifiye elemanlarından birçoğunun almanya’da en anlamsız iş yapandan daha az kazandığının göstergelerindendir aynı zamanda.

    not:teşekkürler sözlük kırk yıllık “asgari” ücrete “asgeri” diyen yazarların başka yazarları cehaletle suçlamasını sağladığın için.

    işbu entry ve başlık tek bir kriterden yola çıkarak ülke kıyaslaması yapabilen tabiri caiz ise hafif noron yoksunu arkadaşlar için hazırlanmıştır. çünkü almanyadaki domates, maske fiyatlarını burasıyla kıyaslayan ve algı yaratmaya çalışan şeref yoksunlarından gına geldi. eğer almanya ve türkiye kıyaslamasına gireceksek, satın alabildiğiniz teknolojiden girip, eğitim sistemimden çıkıp sonrasında madencilikten girip, enerji sektöründen belki ağır sanayisinden belki de işçi hakları ve çalışma saatlerinden çıkmamız gerekecektir. bu konuların hepsi de neredeyse ayrı bir tez konusu. ancak şunu kısaca görmelisiniz ki bunların hepsi refahın konusudur ve almanya bu konuların hepsinde olmasa da bir çoğunda bizden fersah fersah ileridedir. bu sebeple 4 milyona yakın türk göçmeni almanya’dan dönmemektedir. dönmeyecektir de. ancak burada domates pahalı, maske pahalı diyip yeni göçlerin önüne geçmeye çalışıyorlar sanırım.(bkz: swh)

    son olarak moderasyondan bu iki başlığın tek bir başlık altında birleştirilmesini rica ederim. diğer başlığın asgari ücret hesaplaması daha güncel verilerden yapılmıştır.

    (bkz: almanya’da asgari ucretin 12206 lira olmasi)
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap