861 entry daha
  • öğretmenliğe başlarken 1 ay boyunca verilen seminerler olurdu ve kapı önünde teyzeler birikirdi. pazardan meyve seçer gibi oğullarına kız seçiyorlardı.

    şube müdürü kapıda " 3 tanesi beş lira! gel abla geel!" diye bağırsa, yeminle 3 tane öğretmen kız almak için birbirlerini ezerlerdi. fazla "mal" göz çıkarmaz. ilazım olurdu belkim.

    değişik bir türdür bu teyzeler. yürürken popomuzu, mememizi inceliyorlardı. valla. bazen herkes gidene kadar seminer salonunda otururduk. eee popoyu kollamak lazımdı.

    işin ilginci seminer verenler de çöpçatanlık derdindeydi. "yarın kuş uçmaz kervan geçmez köylerde eş bulamayacaksınız. merkeze gelmeniz 10 yılı bulur. tanışın kaynaşın." diyorlardı. herkes birbirine potansiyel eş olarak bakıyordu. evli olan erkekler bile fıldır fıldır gözlerle ortamın havasına ayak uyduruyordu.

    bu durum kızların hayli canını sıkıyordu tabii. birinin tutup dişlerimizi kontrol edeceği günden korkuyorduk. sürekli kayınvalide defediyorduk. bir gün teyzenin biri geldi kolumdan tutuverdi, bakakaldım.

    - gızım gelive hele... benim oğlum toktor. onla bi tanıştırıveren sizi?
    - olur teyzecim tanışırız. ama ben hamileyim sorun olmaz inşallah.
    - ayyy gusura galma gızıım. evli olduğunu bilmeyodun. barnagında yüzük yoktu.
    - yok teyzecim ben evli degilim. sadece hamileyim. ne zaman tanışalım. bu gün uygun mu?*
    - tövbeee! yoook kızım yoook. hadi... hadiii...

    tek kriter öğretmen olmak değil miydi? niye böyle yaptı hiç anlamadım.*

    o günden sonra bi daha bana bulaşmadılar. çıkışta dik dik bakmalarını saymazsak. neyseki seminerin sonu gelmişti de bir daha görüşemedik kendileriyle. yoksa o dedikodu batağında halim ne olurdu bilinmez. başlığı okuyunca öyle birden aklıma geldi.

    "evlenmelik meslek" ne değişik bir tamlama...

    haa bu arada çocuğum şimdi 56 yaşında ellerinizden öper.*

    edit:
    rica ederim artık "çocuk 56 yaşında olamaz." diye mesaj atmayın. matematigim biraz kötü, malumunuz dilciyim. bilseydim 79 yaşında derdim. taam valla şaka. bir daha tövbe size şaka yapmayacağım.

    "senin çocuğun yok ki. çocuğun yok. beni çıldırmak mı istiyorsun sen. senin çocuğun yok! diye azarlayın da siz de rahat edin ben de.*
977 entry daha
hesabın var mı? giriş yap