44 entry daha
  • hisse önermeyi sevmem ama isyat ve ereğliyle katıldığım oluşum. yukarıdaki her konuda fikri olan mala bakmayın. dolandırıcılıkla ilgisi olmayan bir mevzu. temettü almamış olsan bile neticede borsada yatırım yapmış oluyorsunuz.

    ve en güzeli düşse de çakılsa da üzülmüyorsunuz. neden? çünkü uzun dönem düşünüyorsunuz. her ay belirli tutarda hisse alıyorsanız düştüğü ay daha fazla birim hisse almış oluyorsunuz. düştükçe alım fırsatı çıkıyor karşınıza.

    isyat hissesi mesela. açın bakın yıl başındaki fiyatına, borsa 20ye yakın düşerken de çıktı. yakın zamanda da sağlam bir temettü verdi. bunun neresi dolandırıcılık olabilir a benim mal evladım.

    büdüt:
    entrime konu arkadaş mesaj atmış. 2010 yılındaki dolarla isyata bak bakalım sen mi malsın ben mi malım minvalinde. baktım evet. sizlerle de paylaşmak istedim bu durumu.

    "dolar mayıs 2010 'da 1 lira 50 kuruş.

    isyat mayıs 2010'da 0,256 tl yani 26 kuruş.

    dolar şu an 7 lira desen ki günümüz koşullarına göre aşırı fiyatlandı ama onu geç.

    işyat şu an 2,14 tl ki daha yeni temettü verdi. temettü veriliş zamanında hisse doğal olarak düşer ama siktir et onu da.

    2010'dan günümüze dolar 4,66 kat artmış.

    2010'dan günümüze isyat 8,35 kat artmış.

    her yıl temettü veren bir hisse bu. her yıl yatırımına artı %10 kar payı veriyo bak daha o 8,35 kat kârına eklemedik onu.

    bak bir de başka türlü anlatayım. 2010 yılında işyatırım hissesi aldığındaki yapacağın karı 2010 yılında dolar aldığında günümüzde aynı karı yapabilmen için doların şu an 12,52 tl olması gerekir."

    sonuç olarak; ben mal değilim.

    başka sözüm yok.

    siler kaçarsa diye;
    görsel
2032 entry daha
hesabın var mı? giriş yap