3 entry daha
  • her ile üniversiteden farkı olmayacaktır.

    edit:
    mesleğin içerisinden biri olarak bunu yapmalarının sebebinin dijitalleşme sürecinde türkiyeye yardımcı olmak olduğunu düşünüyorum. ancak bu süreçte belirtilen platform üzerinden yetiştirilen yazılımcıların büyük çoğunluğunun katkısının olabileceğini düşünmüyorum.
    teşbihte hata olmasın diploması olmayanlar bu işi yapamaz gibi bir şey söylemiyorum. zira işi hak eden yapmalı diploması olan değil. ancak dijitalleşme kapsamında ihtiyaç duyulan yazılımcı bu yazılımcı değil.

    piyasada hali hazırda benzer şekilde platformlar ve eğitimler mevcut (bkz: udemy) (bkz: coursera)(bkz: linuxacademy) ve bunlar iyi kötü dünya çapında geçerliliği olan platformlar. ancak açık konuşmak gerekirse buradan alınan eğitimlerin işe alım sürecinde tercih sebebi olduğunu daha görmedim.

    hali hazırda zaten linked'in de zaten çok fazla yazılımcı türedi. örneğin elimizi sallasak veri bilimci. şu korona sürecinde gördükki regresyon yapmaktan öteye geçen neredeyse yoktu. işin komik tarafı bunu yapanlar arasında prof. ünvanı taşıyanlar da vardı. bakın 1 haftadır bu çizgi böyle gidiyor böyle dümdüz gider x gün sonra ayvayı yedik şeklinde grafikler gördük :) .

    dijitalleşme süreci desteklenmek isteniyorsa yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi start-up'lar desteklenmeli vaktinde açılan göstermelik üniversite bölümleri gibi göstermelik eğitimler verilmemeli.
543 entry daha
hesabın var mı? giriş yap