79 entry daha
  • audioslave hep avucumuzda tuttugumuz kelebekti aslinda, hep hassasti, ve biliyorduk ki uzun omurlu olmayacakti. grup kurulmadan onceki gunleri hatirlayin, ratm elemanlari ile cornell birlesmis, civilian adinda bir grup kurmus, yeni sarkilar bestelemislerdi. acayip sevdigimiz iki grubun birlesmesi bizleri acayip heyecanlandirmis, yerimizde duramaz olmustuk. sonra kotu haber geldi, besteler begenilmemis, grup dagitilmisti. aylar sonra audioslave kuruldugunda benim aklim hep civilian'daydi. muhtemelen o grubun dagilmasinda bestelerden baska sorunlar da vardi ve o sorunlar eninde sonunda gelip audioslave'i de harcayacakti. iste bunun bilincinde gecirdim su 5 yili, audioslave'in ne zaman dagilacagini bekleyerek, ve sonunda o gun geldi.

    egri oturup dogru konusmak lazim, audioslave'in ilk albumu bence cok saglamdi, ikinci ve ucuncu albumler de fena sayilmaz aslinda, ama audioslave hicbir zaman ne rage ne soundgarden kadar iyi bir grup olamadi. belki de bu ayrilik daha hayirli olacaktir, cornell euphoria morning'de yarim biraktigi isi devam ettirir, rage elemanlari da zach ile birlesip yollarina devam ederler. ama audioslave bu iki grubun basarisina ulasamasa da cok sevdigimiz bu adamlarin 5 yil bos bos oturmalarina engel oldu, bize 5 yilda tam 3 album verdi ki axl zibidisinin 10 yilda 1 (yaziyla bir) album cikaramadigini dusunursek ne kadar uretken bir 5 yil oldugunu daha iyi anlayabiliriz. ha keske 3 diil de 2 album cikarsalardi, onlar da hic eksigi olmayan tas gibi albumler olsalardi, kismet diilmis.

    netice itibariyle audioslave gidisine uzuldugum, ama yikilmadigim bir grup oldu, guzel hatiralar birakti. cochise'in klibini ilk izledigim zaman universitedeki newsgrouplara "aallllaaaahhh cornelll geldi" diye mesaj attigim gunleri, veya sozluge be yourself'in linkini attigimdaki heyecanimi hatirliyorum da, hakikaten birseyleri degistirdi bu adamlar galiba. yollari acik olsun....
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap