4 entry daha
  • bu şarkının klibi ise ciddi anlamda tarihe geçecek niteliktedir. insanın ufkunu açan, kalbini genişleten, apayrı bir havası vardır. iki evli çiftten müteşekkil olan abba grubumuzun birbirine bağlılığını da bu klple görmüş oluruz.

    karlı bir zeminde görünen ayak izleri ile başlar klip. kızıl saçlı vokalist kadın karda şarkı söylemeye başlar, sonra kocasıyla sarılırlar, kadın şarkı söylemeye devam eder, tekrar sarılırlar, derken siyah fonda arka arkaya sarı saçlı ve kızıl saçlı vokal ablalar bizlere müthiş bir kadraj sunarak kameraya doğru şarkıyı söylerler, derken sarışın abla da kocasına sarılır, tekrar siyah fona geçerler, derken bir anda tekrar karlı zeminde kocalarına şarkıyı söylemeye başlar vokal hatunlar, derken klibin çoştuğu kısım gelir, o andan itibaren arka planda mavi, kırışık bir perde olan bir stüdyodayızdır, vokaller şarkıyı söyler, ancak ne vokaller ne de kamera yerinde durur, birbirlerine bakarak şarkı söylerler, sırt sırta verip söylerler, sarılırlar, biri sağa, diğeri kameraya bakar söylerler, sarılırlar, kamera kaydırma yapar, arada flulaştırır, sarılırlar, sonra bu ablalardan biri gider karşılıklı şarkı söyleyen çiftin arasından çat diye kadraja girer, öbürü ordan kayar diğer elemanla kadraja girer, o sağa bakar diğeri kameraya bakar şarkıya devam ederler, sonra yine sarılmalar olur elbette (ki fark ettiğiniz üzere kendileri klip boyunca her fırsatta birbirlerine sarılmaktadırlar), sonra karlı zeminde yürüyen bayan vokalleri görürüz, birisi onların fotoğrafını çekip rahatsız eder, sarılırlar, yine kırışık perdeli stüdyoya döneriz, kaydırmalar, panlar, sarışın ablam gelir iki erkek elemanın arasına dalar şarkı söyler, sıkılır gider diğer kadının yanında farklı yerlere bakıp şarkı söylerler, sarılırlar, kadınların karda yürümesi görülür, sarılırlar, kadınlar karda yürümeye devam eder, kamera geriye doğru uzaklaşır ve bu muhteşem klip biter.

    her ne kadar müstehzi bir biçimde ele alınmaya müsait olsa da, aslen izlenmeye doyulmayan kliplerden birine sahiptir knowing me knowing you. şahsen klipte en beğendiğim nokta ise, 2:29' da, klip çekimlerinden sıkıldığı yüzünden okunan bjorn abinin yaptığı "bitse de gitsek artık" mimikleridir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap