28 entry daha
  • aslında bir ekonomi projesi olarak ortaya çıkmış viskidir. temel gaye, yurt dışına bağımlılığı azaltmaktır. bu amaçla pek çok sektörde yapılan denemeler; tekel'de de yapılmış ve farklı içkiler üretilerek yıllarca satışı sağlanmıştır.

    ancak bugün bizi yöneten siyasal islamcıların iktidara gelişiyle özelleştirilen tekel bu ürünü üretmekten vazgeçmiş, yurt genelinde üretimini yapan fabrikaların hepsi de haraç mezat satılmıştır.

    "yerli ve milli" diye goy goy yapanların bu ve benzeri özellikleri; sadece günah addettikleri alkollü ürünlerle de sınırlı kalmamıştır ama o başka bir yazının konusu.

    peki bunu üretmeyince tüketimi azalmış mıdır? halk alkolden "kurtulup" gül şerbetine koşmuş mudur? elbette hayır... alkol ve özellikle viski tüketimi yıldan yıra artmış ki bu benim için sadece sağlık açısından bir problemdir; viski de ithal edildiği için cari açığa olumsuz etkisi olmuştur.

    bir de detay bilgi verelim; muhtemelen sadece sahaflarda bulabilinecek ; dr. turgut yazıcıoğlu'na ait bir kitap da varmış. ismi "ankara bira fabrikasında yapılan viski imal denemeleri"
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap