41 entry daha
  • şudur:

    yeni bir şehirde yeni bir eve taşındık. muhiti çok bilmiyoruz ama sağdan soldan duyduğumuz yakınlarda gece geç vakitlere kadar silahlı adamların da takıldığı birkaç mekan olduğu ve hırsızlık da olan bir mahalle olduğu. insan ister istemez bu bilgilere göre hareket ediyor.

    taşındıktan 1 ay sonra yavaş yavaş semte alıştık, sokaklarda normal insanlar görüyoruz her şey yolunda. ama bir gece 5 el silah sesi duyduk ve bizim evin kapısının önünde ateş edilmişçesine yakından geldi ses.

    "evinde otururken camdan giren maganda kurşunuyla hayatını kaybetti" haberleri ile büyümüş bir neslin çocukları olarak eşimle pencereden uzak durarak ne olduğunu görmeye çalıştık. sonra buralarda böyle şeylerle karşılaşacağımızı zaten biliyorduk, kapımız kilitli, oturalım dedik ve sakinledik. dizi izlemeye devam...

    bi 15 dakika sonra dan dan dan dan dan ... 5 el silah sesi daha ve bu sefer gerçekten bizim evin önünden! sesi duymamla birlikte salonda kendimi yere attım kafamı korumak ve camdan uzak durmak için. eşim de aniden olduğu yerde dikildi. ses çok yaklaştığı için güvenliği aramaya karar verdik.

    oturduğumuz ev eski bir kooperatif sitesinde, siteye giriş kartla olmasına rağmen çoğu zaman bu kapılar bozuk. yani isteyen girebilir.

    her kapıda kamera ve yönetim binasında bu kameralar takip eden bir güvenlik görevlisi var.

    "valla ben şu anda kameralardan bir şey göremiyorum ama olmadı da diyemem. böyle şeyler olabiliyor. dışarı çıkmayın, karışmayın" dedi.

    ertesi gün başka arayan gören oldu mu diye güvenliğin yanına gittik. "şimdi burada oluyor...olmuyor diyemem, benim burdan müdahale etmem de mümkün değil. şimdi bazen biri geliyor abi içeride amcam var telefonla arıyorum ulaşamıyorum allah rızası için gireyim diyor, vicdan yapıyorum kapıyı açıyorum. ama adam belki hırsız onu bilmiyorum. yani böyle durumlarda baktınız bir şey oluyor hiç karışmayın polisi arayın." dedi.

    yanında güvende hissetmenin mümkün olmadığı güvenlik görevlisinin yanından ayrıldık, eve döndük.

    1 hafta sonra işten eve geldim, eşim henüz gelmemişti. yine aynı silah sesi. 5 el silah atılıyor hem de daha gündüz vakti! yavaş yavaş kapıya doğru gittim, kalbim yerinden çıkacak. kapı çalındı. kim o? market.

    açtım kapıyı. "abla burası k blok değil mi?"

    ...

    yanlış gelmişsiniz dedim. "geçenlerde de bulamamıştım adresi buraya gelmiştim. neyse ben gene arayayım nerde bunların evleri..." kapıyı kapattım içeri girdim.

    ...

    24 saat açık, evlere servis yapan bir marketin, gece vakti çelik kapıya vurarak silah sesi efekti yapabilen elemanı tüm durumu aydınlatmış oldu.

    kapıyı tekrar açtım, telefonunu istedim.

    ekmek su bi şey lazım olur.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap