15 entry daha
  • gerçek bir niş parfüm. bunu övmek veya yermek için söylemiyorum. hatta, parfümün sunduğu notaları 100% koklayamadığımdan eminim. çünkü içerisinde kullanılan bir çok bileşen şuan masamda duruyor, ve yaklaşık 1 senedir tecrübe ediyorum (entry devamında değineceğim bunlara). ancak daha önceden hiç yapılmamış bir tasarım olması, parfümün popüleritesini, çok sevilmesini vs. yok saydığımızda, sadece içeriğine baktığımızda, bu parfümün çıkışı tam anlamıyla niştir. hatta niş parfüm klasmanında dahi niş denebilir. bir şekilde inanılmaz tuttu, ve aslında benim de çok savunduğum şu harika mesajı verdi: parfümde sentetik içerik kullanılması kötü bir şey değildir, doğal içeriklerin fazla kullanılması bir parfümü daha iyi yapmaz.

    şimdi bu parfümü ben şu şekilde eleştirebilirim: "çok ama çok pahalı". bu parfümde sihirli içerikler kullanılmadı, senelerdir olan hatta gayet popüler olan içerikler kullanıldı. ama doğru tasarım, doğru zaman, doğru pazarlama vs. birleşince, satıyor işte. sanatçının, markanın, pazarlamanın biçtiği değer neyse o.

    bu parfümü "kokusu" ve/veya "performansı" için eleştiren hiç kimseye inanmayınız. onun burnu sizin burnunuz değil, kesin ithamlarda bulunulmamalı. baccarat rouge 540 içerisinde bir çok insanın zaten koklayamadığı bilinen bir sürü sentetik bileşen var. örnekler:
    ethyl maltol (pamuk şekeri, karamel, çilek reçeli gibi kokar) ve br540 içinde ana kokulardan birisi. bu molekül bende de var ve bazen çok az koklayabilsem de etrafımda test ettirdiğim en az 10 kişi çok ama çok net kokuyu alıyor, tam da tarif edilen şekilde.
    hedione yani methyl dihydrojasmonate: modern parfümlerin hemen hepsinde bulunur, br540'ta ise abartı şekilde var, parfümlerde yasemin, çiçeksi notalar için kullanılır. kokusu inanılmaz hafif, ancak çok temiz ve kalıcı. bazı kişiler çok net koklarken, bazı kişiler hiç koklayamıyor. ben her zaman çok net alıyorum kokusunu.
    ambroxan veya cetalox veya türevi: bu zaten özellikle erkek parfümlerinde aşırı dozda kullanılan, yine çok güzel temiz kokan, kalıcı ve yayılımı yüksek bir molekül. gel gör ki kokuyu az ya da çok alan bir ton insan var. bazısı çok duyarlı ve hatta rahatsız olurken, bazısı almıyor, veya az aldığı için farklı bir yorum getiriyor.
    amberwood veya türevi: yine bir molekül, yine çok kalıcı, amber/reçine/odun kokusu olan bir bileşen.
    medikal, dişçi odası notası da muhtemelen parfümün belli bileşenlerine anozmik olan, sadece belli başlı içeriklerini koklayabilen burunlar tarafından nitelendirilmiş.
    bazısı da aşırı şekerli, 3 gün kadar kalan, bıkkınlık verecek kadar yayılan bir parfüm olduğu görüşünde. al sana çok farklı iki yorum.

    sentetik parfümlerin yaratabileceği hiplere en güzel örnek bu parfümdür, bir de molecule 01 ve serinin devamındaki 02, 04 gibileri.

    sonsöz - kendi görüşüm tabii ki: bu parfümü mesela bir celebrity parfüm şişesine koy, fiyatını 40 euro yap, bahse girerim ki sadece ve sadece parfümlerle çok ilgili olan, koku için önyargılarını kırabilmiş kişiler tarafından “saklı hazine” olarak bilinir ülkemize falan da uğramazdı.

    celebrity parfümü ve önyargıları kırmışlıktan bahsetmişken bonus olsun bu da: bulursanız ariana grande - cloud parfümünü deneyin, br540 tarzında.

    edit: imla, ingilizce kelime azaltma.

    edit 2: clone manyağı edilmiştir. ancak hala yukarıda bahsettiğim ariana grande - cloud en başarılısı, hatta bir adım daha ileri gidip br540 edp'den daha güzel diyorum. biraz araştırma sonunda kimyasal analizlerle de desteklendiğini belirtmem gerek. cloud'un kompozisyonu br540'tan daha karmaşık ve detaylı, burun kıvıranlar olursa bilginiz olsun.

    geçen hafta da zara'nın yeni parfümlerinden montsouris'i kör alış yaptım ve harika bir br540 yorumu çıktı. tam kopya denemez ama yaz için daha güzel gidecek bir yorum diyelim, açılışta şişe gazozu açınca burnunuzu gıdıklayan zerrecikler gibi his veren bir greyfurt var, geri kalanı ise bildiğiniz br540 tarzında, hedione, vanilin vs.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap