8 entry daha
  • nasıl beğenildiğine bir türlü anlam veremediğim film.

    --- spoiler ---

    bir kere karakter derinliği yeterince verilmiyor. bale, önceden savaşmış bir asker ne ala ama ben buna daha önce neler olduğunu, niye böyle piskopatlaştığını da derinlemesine öğrenmek isterim. öyle iki diyalogla geçiştirelecek bir konu değil çünkü film bunun üstüne kurulmuş. bale'in oynadığı karakterin piskopatlığı yeterince derin verilememiş. takıldığı hatunun kafasına silah dayamasına kadar zaten normal bir gangster imajı çiziyor. böyle olduğunu ancak filmin sonlarına doğru anlayabiliyoruz ki daha önceden böyle emareler az olduğu için filmin ne hakkında olduğu seyirci tarafından bir türlü kavranamıyor ve filmden kopuluyor. filmi izlemeden önce filmle alakalı hiçbir şey okumadığım için bunun savaşamış insanların psikolojisi üzerine olduğunu ancak filmden sonra okuduğum yorumlarda anlayabiliyorum.

    onun dışında beyaz zenciler rolü iki karaktere de olmamış. gerek oyunculukların pek başarılı olmaması ve gerekse zorlama yazılmış diyaloglar bunu ortaya çıkarıyor. devamlı küfür etmeler, alakasız konuşmalar tam oturtulamamış ve yapay durmuş.

    film, anlatmak istediğini yeteri kadar ayrıntıyla vermiyor. onun yerine bolca gereksiz sahne sunuyor. olmamış diyor 10 üzerinden 2 veriyoruz.

    --- spoiler ---
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap