147 entry daha
  • kelime anlamı olarak meta karşılığında seks sunan profesyonel kişilere denir. bu; para, eğitim veya kalacak yer olabilir. insanlık tarihinin hatta hayvanlar aleminin en eski kavramlarından biridir. ilginç şekilde tdk'da sadece "ahlaksız kadın" olarak tanımlanmıştır ama yetersizdir çünkü ahlaksızlık içeren eylemde bulunan kadınlar bu tanıma göre fahişe olur. bu yüzden oxfordlearnerdictionaries kullanarak tanımlama yaptım:
    https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…itute_1

    insanlar "fahişe" denildiğinde sadece adi fahişeleri algılar, örneğin tele kızlar veya osmanbey-şişli-tarlabaşında müşteri bekleyen kişiler olarak düşünülür ama bu yetersiz bir gözlemdir.

    fahişelik, bütün hayvan topluluklarında ağırlıklı olarak dişiler tarafından yapılır. çünkü seks erkek tarafından değerli bulunan bir kavramdır. kısaca her türde dişi erkekten yararlanmak için "seks" kozunu kullanır. bazı maymun türlerinde erkekler dişilerle yatabilmek için onları tımarlar. ortamda ne kadar az dişi varsa, o dişinin değeri o kadar artar. o dişinin değeri karşılanamadığında diğer erkek sahip olur. hatta bazı türlerde başka bir erkekle kavga ederek, dişiye zorla sahip olur, karşılığında da yiyecek olarak ödeme yapar. referans

    önce hayvanlar alemine daha detaylı bakalım:
    1) dişi penguenler, bekar bir erkeğin yuvasına giderek onunla çiftleşir karşılığında ise kendi yuvasını inşa etmek için uygun bir taş alır. bu taş dişi penguenlere yumurtlama döneminde daha güçlü bir koruma ve barınma olanağı sağlar. referans
    2) dişi şempanzeler erkeklerin avladığı yemeklerden yararlanmak için yine cinsellik sunar.
    3) kapuçin maymunları insanlara benzer bir ticaret sistemine sahiptir ve bunu gümüş-plakalarla yapar. dişi maymun gümüş plaka karşılığında seks yapar, ardından bu meta ile üzüm takaslar.
    4) kuş ailelerinnde göçmen kuşlar da benzer şekildedir. göçmen erkek kuşlar dişilerden önce kalacak güzel yuvalar bulur ve buralara gelen dişiler, kalacak yer için en uygun erkekle çiftleşir. hatta bu bu erkeğe saldırı düzenlenir ve daha güçlü bir erkek kuş yuvayı ele geçirirse dişi yeni gelen erkekle kalacak yer amacıyla konaklamaya devam eder. erkekse eşsiz kalır [robin baker - sperm wars].
    5) dişi hırsız sinekler erkeklerinden yiyebileceği ipekle sarılmış bir böcek hediye aldıktan sonra çiftleşir [robin baker - sperm wars].
    (referans)

    insanlara geri döndüğümüzde de fahişe kavramını doğru anlamlandırmak gerekir. birinin fahişe olması için uygun bir karşılık alması yeterlidir. en basitinden sugar daddy'cilik net fahişelik örneğidir. küçük kız kalacak yer, bakım, para için çok yaşlı bir erkekle birlikte olur. örneğin burada doğası gereği erkek fırsatçılık yapar ve parasıyla kadının çıkarcılığını doyurur. (daha fazla detay için: referans)

    bazı insan topluluklarında bu legal hale gelmiştir. kıza evlenmeden önce yüklü miktarda ödeme yapılır ve bu düğünle resmileştirilir. tanıdık geldi mi? maalesef başlık parası sadece türkiye'de değil bazı geri toplumlarda da sözde kızın değerini korumaya çalışırken düşürmektedir.

    sonuçta fahişelik hep vardır ve doğamız gereği varlığını sürdürecektir.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap