aynı isimde "alef" başlığı da var
813 entry daha
  • 5. bölümü de izledim. yorumum şu, emre kayiş isimli senarist, (ayrıca kendisi creator olarak geçiyor, ryan murphy hesabı) daha önce hiçbir uzun metraj film ya da dizi tecrübesi olmamasına rağmen bu projeyi blu tv'ye yaptırmayı, ve türkiye'nin halihazırda en önemli yönetmenlerinden biri olan emin alper 'i bu projeye dahil ettirmeyi iyi becermiş. kendisinin tek başarısının bu olduğunu düşünüyorum lakin yazdığı senaryo gerçekten dizinin tüm unsurları içerisindeki en zayıf halka.

    google'da yazana göre, kendisi 1984 doğumlu, genç sayılabilecek bir senaryo yazarı ve yönetmen (kısa filmler yönetmiş). ingiltere'de sinema okumuş. kendisi maalesef genç ve heyecanlı senaryo yazarlarının düştüğü en büyük hatalardan birine düşmüş. sırf kendisi ingiltere'de yaşamış diye başrolü ingiltere'den gelen bir polis olarak yazmış. böyle diyorum çünkü kenan imizralıoğlu'nun oynadığı karakterin ingiltere'den gelmiş olmasının, ahmet mümtaz taylan'ın oynadığı karakter ile becerilememiş bir çatışma yaratmaya yetlenmesi haricinde senaryoya hiçbir katkısı yok. hele ki imirzalıoğlu'nun üzerine oturmayan ingiliz kemal rolü utanç verici derecede sakil durmuş.

    üstüne üstlük senarist, karakterlerine kitabi cümleler ile diyaloglar yazarak bilgi satmaya çalışıyor. evet bence bir senaristin düşebileceği en büyük yanlışlardan birisi budur, karakterleriyle bilgi satmaya çalışmak. kimsenin umrunda olmayan ansiklopedi terimleri, karakterlerin doğal diyaloglarına aykırı felsefi çözümlemeler vesaire. bu kötü diyalogların arasına bol bol küfür ekleyerek de doğallık yakalarım sanmış ama maalesef küfür olunca o kulak tırmalayan kitap cümlesi gibi diyalogların etkisi geçmiyor.

    --- spoiler ---
    genç polisin arabada giderken inanç üzerine kurduğu o cümleler neydi öyle allah aşkına? ya da yanında savcı, katip ve otopsi teknisyeni olmadan, kafasına göre tek başına otopsi yapıp, klasik müzik eşliğinde cesedi kesip biçen ve adeta katillerle ilgili freudyen çözümlemeler yapan müfit kayacan? artık hollywood'un kendisi bile girmiyor bu hollywood filmi klişelerine.
    kemal ve yaşar arasındaki korkunç yazılmış diyaloglara hiç girmiyorum. çünkü gerçekten "beni şaşırtıyorsunuz dedektif!"
    --- spoiler ---

    emin alper ve dizinin harikalar yaratan sanat ve görüntü yönetmenlerine rağmen bu dizi yeteneksiz senaristi yüzünden olmuyor, olamıyor. adeta takımın zayıf halkasının hatalarını kapatmak için uğraşan orta saha oyuncuları gibiler ancak yetmiyor, yetemiyor.
862 entry daha
hesabın var mı? giriş yap