• 90'larda süper mari bros'la tanıştığım yıllara denk gelen bir fobi. o zamana kadar kaplumbağalarla bir iletişimim, tanışıklığım olmamıştı. tanışmamızın bu oyuna denk gelmesi ise çocukluk yıllarıma ait en büyük hatalardan birisi oldu. bu oyun yüzünden allah'ın yolunda yürümekten aciz kaplumbağalarından senelerce korktum.

    oyunu bilirsiniz. kaplumbağaların üzerine zıpladığınız zaman bunlar kabuğuna çekilir ve onu silah gibi kullanabilirsiniz ama bu kaplumbağalar tehlikelidir. üstünde zıplayıp aşağıya bir yere attığınız bir kaplumbağa, ileri gidip geri döneyim dediğiniz bir anda birden yine karşınıza çıkıverip canınızı alır. hayallerimde ölümsüz bir canavar gibi canlanmıştı kaplumbağalar sırf bu oyun yüzünden.

    kaplumbağa denen hayvanı tehlikeli bir hayvan olarak öğrendim ve ondan çekindim. ta ki bir arkadaşın evinde bir kaplumbağayı görene kadar. akvaryumda duruyordu ve cuccuk hareketini yaptığım an tırsıp kaçıyordu. "vay anasını satayım, bu muymuş lan, ağzıma sıçtın senelerce süper mario" dedim. sonra kendime sordum süper mario'yu yaratan adam, o kadar hayvanat nebatat dururken niye kaplumbağa gibi bir hayvanı bu oyunda kullanarak beni paranoyak yaptı diye. kene var, yılan var, akrep var, çıyan var onları kullansaydın ya arkadaşım. beni nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir familyaya niye nefret besleyerek büyüttün.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap