1078 entry daha
  • (2019 yapımı netflix dizisi)

    yanılıyorsam lütfen düzeltin ama sanırım dizinin adında bir incelik söz konusu. normalde kelime: afterlife. birçok dine göre ölümden sonra gittiğimiz öbür dünyadaki hayata verilen ad. ama dizinin after life. yani after ile life arasında boşluk var. yani hayattan sonrasını kastediyor. adam eşinin ölümünden sonraki bu yeni döneme yaşam demiyor, "yaşamdan sonrası" diyor.

    oğlum ne biçim karanlık dizi yapmışsınız, ayarınız yok mu la? haydi gavur bunu yaptı, bunu eşe dosta tavsiye edenlere ne demeli? çok karanlık hocam, çok.

    --- s1e4 22d spoiler ---

    "lisa'ylayken eve gelir, bir şişe şarap açardık. 'yaşasın! baş başayız, hadi parti.' derdik. parti derken de, burada köpekle bu şekilde oturur, televizyon izleyip müzik dinler, konuşurduk. konuştukça da içerdik. gece bitsin istemezdik. şimdi gece bitsin istediğim için içiyorum."

    --- spoiler ---

    zubermensch nickli kullanıcı özel mesajında demiş ki: "'after life' aynı zamanda 'hayatın peşinde', 'hayatın izinde' anlamlarına da geliyor. bence ricky gervais de söz konusu olunca bu şekilde çevirmek daha doğru olur." muhtemelen haklıdır.
1343 entry daha
hesabın var mı? giriş yap