1958 entry daha
  • --- 314 spoiler ---

    efenim oncelikle expose bolumu lie gorduk ki iki bolum hikayeye devam edilince araya bir el freni bolumu geliyor, ana kampta olan, dharma'ile, others ile direkt alakasi olmayan hadiseleri anlatiyor.. allah icin buna bir sey dememek lazim cunku dizinin su anki gidisatini begenmeyen bir cok kisi savunma olarak "ilk sezon ne guzel karakter hikayeleri vardi, adada kurtulma cabasi ardi, robinson crusoe tadi vardi. simdi ne bu dharma, others, monster, zart zurt" diye elestiriyorlar.. (onlari elestirdigim falan yok tabii, begenmezsiniz begenmezsiniz, zevk sizin)

    expose bolumunun bir farkli tarafi da konuk oyuncu sorunu oldu: lost oyle bir hale geldi ki konuk "lostie" getirdiler mi rahatsiz oluyoruz, ilk sezon zamanlarindan yeni sahneler goruyoruz..ister istemez insanin canini sikiyor bu durum.. yine de boone, shannon, artz vb karakterleri bir daha gormek ve adanin eski olaylarina "a-takimi harici" bakislar atmak ilginc oldu.

    bunun disinda expose tam anlamiyla bir "twilight zone" oldu anasini satayim.. bolum boyunca "abi bu bolum o kadar iyi degil" diyen yandaslarimiz bolumun sonunda "hassiktir hassiktiir" cektiler. hatta ben bizzat sonunda rod serling'in "acgozlulukleri soyle yapti, artik boyleler, losties be celever" demesini bekledim, o derece..

    billy dee williams herhalde lost'ta kendini oynayan ilk insanoglu oldu.. aslan.. spoiler kaynaklari onun icin daha umutluydu tabii, others mothers olabilir diyorlardi.. keske..

    spoiler sevenler icin cabuk ornek vermek gerekirse: efenim nikki ile paulo adada tanismamislar, avusturalyada expose adli dizinin cekimlerinde nikki unlu konuk oyuncudur, paulo ise buyuk hayalleri olan biridir, fakat dizinin yaraticisi, nikki'nin sevgilisi ve paulo'nun patronu olan yasli yonetmen vardir.. nikki ile paulo kendisinin zehirlerler, 8 milyon dolarlik elmaslari calar, bir cantaya koyar ve oceanic 815'e binerler..tabii adaya dusunce canta ortadan kaybolunca adayla ilgilenenler (mesela artz bocek falan toplamaktadir) bu ikilinin on onemli amaci bu cantayi bulmak olur.. cantayi ararken goruruz ki "yemi"'nin ucagini, pearl istasyonunu bu ikili kesfetmislerdir (ki burada en ilginc nokta neden "amina koyiim bu issiz adada koca seyin isi ne?" diye sorusturmamalaridir) ve sonunda paulo elmaslari bulur ve locke'un gizli onerisi ile gommektense onu pearl istasyonuna, tuvalete saklar.. pearl'deyken ben ile juliet gelir "swan"dakileri kontrol etmek icin.. paulo kendilerini gorur, ama ortaya cikmaz, ben'in unuttugu telsizi de alir.. neyse bir sure isler iyi giderken sonunda nikki paulo'nun elmaslarla ayni cantada olan nikotin sakizini bulur.. ikisi ormana yururler, ve nikki intikam olarak dr. artz'in "cok tehlikeli, insani oldurmez 8 saatligine falan paralize eder, olmus gibi gorunur insan" dedigi medusa orumcegini firlatir paulo'ya.. paulo isirilir, ama artz'in ekledigi ".. ve kokusuna binlerce disi orumcek gelir" sozu ile, ayrica arka planda the monster'in kikirdamasi ile, nikki de guzel guzel isirilir.. kalan kisitli zamaninda elmaslari az biraz gomer, kosar, pinpon oynayan sawyer ile hugo'nun yanina gelir.. "i'm paralyzed" demeye calisir fakat basaramaz.. hugo bunu "pauo lies" anlar.. bu arada lostie'lerin de kendi aralarinda siki fiki olmalarina ragmen sirlarini goruruz; sawyer nikki'ye silah vermeyerek bu olayi tetiklemistir (hos, silahta mermi yoktu), millet bunu the others'in yaptigini dusununce charlie'nn sun'a saldirdigi zamanlar ortaya cikar.. neyse en sonunda olaylar "tatliya baglaninca" nikki ve paulo ayni mezara gomulurler, ve bir jest olarak sawyer elmaslari mezara bosaltir.. tam toprak atilirken nikki gozlerini acar..

    --- sezon devami spoiler ---
    kanimizi donduracak bicimde paulo ve nikki'den de kurtulduk, simdi ileride ana hikaye ile az alakali bolumler kalmadi.. kate, juliet bolumlerinden sonra bir baska desmond flashback'i gelecek fakat bu bolumde ne other, ne flashback, ne de lostie olmayan yeni bir karakterin tanitilma sansi var.. devaminda jin ve sun bolumunde sun'in hamileligi ile ilgili detaylar aciga cikacak.. arkasindan gelen jack bolumu hakkinda bir bilgimiz olmasa da podcast sunucularindan birine gore oyle bole olmayacakmis.. arkasindan umudumuz dharma bolumunun gelmesi.. sezonun son iki bolumunde once charlie olayinin bitirilmesi, ardindan da iki saatlik sezon finalinin benjamin linus odakli olmasi ve bizi dorduncu sezona kadar komaya sokmasi bekleniyor..

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
12632 entry daha
hesabın var mı? giriş yap