6 entry daha
  • isim benzerliği dolayısı ile gitarist adaşından ayrırd edilemek için "miss" sıfatıyla anılan orta kuşak jazz vokalisti.

    20 şubat 1937 chillicothe, ohio doğumlu amerikalı vokal jazz sanatçısı. lokal olarak ün kazandığı yıllarda cannonball adderly ile yakın dostluğu (hatta aynı evi paylaşması) ona menejer john levy vasıtasyla capitol records ile bir kontrat imzamanın yolunu açmış. bunu cannonball ile yaptığı ilk büyük hiti "save your love for me." (1962) izlemiş. hemen ardından 1964'de "how glad i am"'le kazanılan grammy gelmiş. 60'larda capitol'ün the beatles ardından albümleri en çok satan ismi olmayı başarmış. yapımcıların jazz müziği terk ederek rock müziğe yelken açtıkları yıllarda böyle bir başarı nat kin cole veyua peggy lee gibi efsanelerin bile ulaşamadıkları bir ticari başarı örneği oluşturmuş . ondan bu yana yaşanan 40 yıl içinde nancy george shearing, hank jones, art farmer, ramsey lewis, and benny golsongibi ustaların eşlik etmekten zevk aldıkları bir vokal olarak her zaman jazz sahnesinin divaları arasında sayılmış.

    nancy'nin jazz dünyasındaki yeri böylece korunuken her koltuğunda ikişer karpuz taşıdığını da not etmek gerek. thesinbad show, cosby show'da emmy kazanan kendi özel show'una kadar televizyonda elde ettiği başarıları,populer müzik kayırları, yardım turneleri ve nat king cole , sarah vaughan , ruth brown ve lavern baker'a kadar herkesle çıktığı uzun turneler.

    wilson iki kez evlenmiş. herhal bu kızı boş bırakmışlar davulcuya gitmiş. ilk eşi kenneth c. dennis'den 1970'de boşanmış. (arada kenneth "kacy" adını verdikleri bir çocuk da yapmayı ihmal etmemiş); sonra bir papaza gitmiş (wiley burton) bundan da samantha ve sheryl diye çocukları var.

    http://shopping.yahoo.com/…927002642:page=biography
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap