• şimdi köylerde bile unutulan eski bir anadolu geleneğidir. sabah vakti mideyi zorlamadığı gibi, besleyicilik açısından diğer kahvaltı çeşitlerinden aşağı kalır yanı yoktur zannımca. bir tas sıcak tarhana çorbasının içine yarım bardak süt ekledikten sonra üzerine kaşar rendelenir, yoksa beyaz peynir de ufalanabilir. yanına yarım domates ve birkaç zeytin ilavesiyle bünye kahvaltıya ne kadar isteksiz de olsa bu karışıma rıza gösteriyor. bayat ekmekle kahvaltı yapma stresi falan da olmuyor. doğra gitsin..

    mercimek çorbası tarhana olmadığında kahvaltıda idare edebilecek bir diğer seçenek. ama malumdur, sütle pek iyi bir ikili oluşturmuyor. onun yerine peyniri arttırınca bir sıkıntı yok. sabahın köründe mercimek ayıklamak, çorba yapmak gibi şeyler elbette pek mantıklı değil. onun yerine akşamdan yapıp dolaptan çıkarmak daha pratik.. sabah çorbayı ısıtmak çay demlemekten ya da yumurta haşlamaktan daha kısa sürüyor.

    klasik tarhana ve mercimek haricindeki; hazır çorbalar, işkembe, paça vs. pek akla yatkın görünmüyor. netekim hepsinin ayrı kullanım yerleri ve saatleri var.
538 entry daha
hesabın var mı? giriş yap