67 entry daha
  • gercekten de hollywood'da bir turlu hakettigi saygiyi gorememis muthis yonetmen/muthis muzisyen. neredeyse hic vasat filmi yoktur. ozellikle filmlerinin acilis sahnelerini o kadar iyi tasarlar ki her biri neredeyse bir muhendislik eseridir.

    tabii filmlerine yuksek butce bulamadigi icin produksiyon kaliteleri dusuktur, buna bagli olarak sanki kalitesizmis gibi bir izlenim uyandirabilir. halbuki dusuk butcelerle harika eserler ortaya koymustur.

    ayrica kendisinde cok ciddi bir wide angle prime lens/cinema lens saplantisi vardir. kameralarinda mutlaka bu lensleri kullanir, o yuzden filmlerinde bolca lens flare gorulur.

    bir de kendisi habersizce bir suru yesilcam filminin muziklerini yapmistir. daha dogrusu kendisinin kendi filmleri icin yaptigi muzikler turk yapimcilar tarafindan telifsiz/izinsiz olarak yesilcam filmlerinde kullanilmistir. bir yesilcam filminde gerilimli bir sahne varsa, disco/dans sahnesi varsa, tecavuz sahnesi varsa, aksiyon sahnesi varsa mutlaka john carpenter muzikleri kullanilir.

    bazilari turk filmlerinde kullanilan muzikleri icin telif aldigi gibi ilginc bir dusunceye kapilmis. yok tabii ki oyle bir sey adamin haberi bile yoktu.

    aksiyon dolu filmlerinde bile alttan alta derin sorular sorar ve bunu gayet dogal sekilde yedirir hikayeye. lovecraftian bir atmosfer cogu filminin tonunu olusturur.

    her neyse, cagimizin en buyuk yonetmenlerinden biridir john carpenter, severiz sayariz, sevmeyenleri the thing yer, sutter cane siler, snake vurur, christine carpar (israrla cadde uzerinde kosmaya devam ederseniz).
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap