9446 entry daha
  • güccükken izlediği çorumspor maçından etkilenir ve heyecanla ''anaaa! ben futbolcu olacağım'' diye annesine seslenir. ve annesi ''oy oy! benim sincap yüzlü evladım, hemen babana söyleyim sana bir top alsın'' der. işte sercan'ın hikayesi böyle başlar.

    sonra bu sincap, futbol kulüplerinde burnundan ''hırs hırs'' diye soluyarak deli gibi koşturur. ardından o takım bu takım derken en sonunda milli takıma kadar yükselir. her şey yolundadır, para pul köpeği olmuştur. hayallerine ulaşmış ve sincapça bir mutluluk yaşamaktadır.

    ne olduysa bundan sonra olur. para ve şöhret aklını alır, gece hayatını keşfeder. geceleri alemden aleme akar. böyle güzel güzel sinyoritaları görünce kedi gibi gözleri parlar. önüne gelen paragöz hatun buna göz kırpar ve bu safta her göz kırpanın üzerine sincap gibi zıplar. bunu aslansın, kaplansın, yakışıklısın diye paso sövüşlerler. saçları o sinyoritaların kucağında evcilik oynarken döküp durur. eh! bu durumlar karşısında güçten düşer ve futbol hayatı yalan olur. o artık kaybeden bir sincaptır.

    derken, bu en sonunda soluğu survivor'da alır. sercan'ın en iyi özelliği gözleriyle ve yüz ifadesiyle duygu ve düşüncelerini çok iyi dışa yansıtmasıdır. çoğu zaman gözlerine ve yüzüne baktığınızda ''kim ışınladı lan beni bu adaya, hangi galaksiden ceza olsun diye yanlışlıkla buraya yolladılar?'' der gibi hüzünlü ve öfkeli bir ifade görürsünüz. evet, belli ki o şaşalı günlerden, kumlarla dolu kötü survivor'a uzanan hayat onu derinden yaralamış. bunlarda yetmezmiş gibi birde kepçük ağızlı nisa kendisini ''ersin abi'' ilan edip poposuna tekmeyi basar.

    sercan'ın bazen içine düştüğü durumları düşünürken birden sırıttığını görürsünüz. kendi haline yeri geldiğinde gülecek kadarda ilginç biridir. böyle tiplerden iyi ve kafa arkadaş olur. en kötü günde bile sizleri trajikomik durumlarıyla güldürebilirler. yunus emre'den sonra biz ekşicilere en çok benzeyen ikinci karakterdir. ve survivor'a yarışmak için gelen bir insan görünümü yok. daha çok dominik adasında kaybolmuş ve şaşkın bir sincap izlenimi vermektedir.

    o değil de, bizim sincap yine kenarda oturmuş kendi kendine söylenip duruyor ve bir taraftan da hüzün ve sinirle karışık bir halde buraya bakıp ''sende yazma lan benim hakkımda, zaten yeteri kadar mundar oldum'' diyerek bozuk atıp duruyor.
11155 entry daha
hesabın var mı? giriş yap