32 entry daha
  • alkolü ağzınla içtiğin zaman kimseye zararı yok. kendini rezil etmeden ve başkasına zarar vermeden içmek de belli bir kültür ve medeniyet gerektirir.

    sözlükte geçenlerde babasıyla karşılıklı rakı için kız çocukları hakkında yazılanları okuyunca elbette bazı geri kafalılara laf anlatmak zor oluyor. her ne kadar inkar edilse de yeme-içme eğitim, kültür ve medeniyet göstergesidir. bunu sadece alkolün tüketilmesiyle açıklayamazsınız. buraya gelip de "alkol içmeyi medeniyet sananlar" küçümsemesini yaparken oturup bir daha düşünün.

    sen içmiyorsun diye güzel bir manzaraya karşı soğuk biramı, rakımı içmek beni ilgilendirir ama sen sebep yokken rahatsız oluyorsun diye ben saklanarak ve yüksek fiyatla cezalandırılarak bunu içmek zorunda kalıyorsam bu özgürlük ve seçimlerin kısıtlanmasıdır. en büyük sorun da budur.

    fotoğrafın sahte ya da başka yerde çekilmiş olabileceğini ileri sürenlerin bomonti bira fabrikasının açılış tarihine, osmanlı'da rakı ve şarap kültürün nasıl olduğuna bir bakmasını öneririm.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap