775 entry daha
  • hala ciddi ciddi siyasi bir parti olarak tartışılandır.

    şimdi sol görüşlü ama aşırıya kaçmaktan korkan ve müesses nizam ile mücadele halinde görünmek istemeyen çokça insanı emen bir yapıdır burası.

    ama mesele bu değil. vatan partisi denen oluşum bir kamuoyu yaratma projesidir. bu parti ve doğu perinçek siyasi bir irade değildir, bu insanların emir eri olduğunu hala göremiyorsanız gerçekten ben diyecek bir şey bulamıyorum.

    vatan partisi devlet içindeki bir kliğin sadece düşüncelerini kavramlaştırıp halka hafiften sirayet ettirmeye çalıştıkları, sol içerisinde kontrol edilebilir bir mekanizma kurmak üzerine örgütlediği bir platformdur.

    eğer yazılarını ve tonlarını iyi okursanız göreceksiniz ki bu partinin en temel derdi "bağımsız devlettir". bunlar bu sebeple küreselleşmeye, liberalizme, ekonomik açılmaya, demokratikleşmeye karşılardır.

    peki neden böyle? çünkü vatan partisi ve perinçek ekibi türkiye'de geçmişi ta 1950'lere giden, daha sonra milli güvenlik kurulu'nda en görünür halini bulmuş olan derin devlet yapısının bir yansımasıdır (bir kliğinin diyelim). bütün yazıp çizdikleri bu sebeple devlet yüceltmek üzerinedir. çünkü devletin içerisinde "bazı" insanların yeri geldiğinde yasalar dışında, demokrasiyi aldırış etmeden herkes adına otoriter biçimde milli çıkarları temsil edebileceğine inanırlar. yine bu sebeple en büyük dertleri ulusal varlık mücadelesi olarak görünen kürt ve ermeni meseleleridir.

    siyasi bir parti olmaktan ziyade bu devlet içinde daha sonra avrasyacı bir bir konumlanmaya geçmiş olan kesimlerin halkla buluşmaya çalıştığı noktadır. halkta çok karşılıkları olmasa da devlet bürokrasisinde yerleri vardır. ancak şu an kurulmaya çalışılan siyasal islamcı yapılar ve yeniden kadrolara alınan ülkücü ekole göre zayıftırlar.

    perinçek'in tarih boyunca bu kadar dönüp dolaşmasının sebebi, adamın ta 1970'lerden beri devlet çizgisinin hizmetinde olmasındadır. yeri gelir pkk ile görüşülür, yeri gelir pkk'nın kökünün kazılmasına karar verilir, yeri gelir erdoğan-fetö yapısı ile mücadele edilir, yeri gelir erdoğan ile ittifak yapılır. bu parti ve perinçek devletin içerisindeki bu yapıların aldıkları kararların bir uzantısıdır. bir siyaset üretme merci değildir.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap