2667 entry daha
  • evet efendim 10larca populist yorum okuduktan sonra şimdi de benimkini okuyun isterseniz.

    bu başlığa daha önce de birkaç kere yazmıştım. o yüzden uzun uzun yorucu bir şey yazmak istemiyorum, sadece yukarida okuduklarimdan bazilarini düzeltsem yeterli olur gibime geliyor.

    1)ali babacan'ın islamcı olup olmaması:
    arkadaşlar öncelikle kafanızda yaşamış olduğunuz kavram kargaşalarını bir düzeltin. dindar bir şeydir, islamcı başka bir şeydir, muhafazakar ise bambaşka bir şeydir. islamcı, müslüman olana veya dindar olana değil, islamı kendi çıkarları için satana denir. yani dolar euro artınca allah peygamber diyenlere, şehit cenazesi geldiği zaman elini tabutun üstüne koyup miting yapanlara falan. muhafazakar ise tamamen farklı olarak, eskiden beri gelen alışkanlıklarını muhafaza etmeye çalışanlara denir. yani ali babacan dindar olabilir, muhafazakar da olabilir, ama şimdiye kadar islamı öne sürüp oy kazanma derdinde olduğunu ben hatırlamıyorum.

    2)18 yıldır ülkeyi mahvettiniz be kardeşim!
    öncelikle buna da katılmıyorum. türkiye 18 sene önce zaten mahvolmuş bir haldeydi. koalisyonlarla, ekonomik çalkantılarla, devletin karanlık işleriyle geçen bir 10 yıldan sonra ilk defa yeni bir parti %30ları da geçip tek başına iktidar olabilecek bir temsil gücünü kazandı. açıkcası 2002-2010 arası yürütülen pek çok politika da bugün muhalifinden yandaşına herkes tarafından büyük ölçüde desteklenir. o yüzden ülkeyi mahvetme süresini 18 yıldan almaktansa, ülkenin yavaş yavaş otokrasileşmeye gitmeye başladığı 2012-2013 yıllarından almak bana daha doğru geliyor.

    3)muhalefet güç kazanmaya başlayınca mı aklına muhalif olmak geldi uyanık!
    sevgili dostlar, siyaset dediğimiz zamazingo bir güç oyunudur. öyle her aklına geleni aklına geldiği gibi yaparsan, büyük bir hışımla kurulup ilk seçimde 100bin oyu bile geçemeyen klasik siyasi partiler gibi oluverirsin. dolayısıyla, harekete geçmek de, hareketsiz beklemek de stratejiktir. bu borsada da böyledir, siyasette de böyledir. fazla heyecan kaybettirir. o yüzden de beklersin, ta ki hedefin güçsüzleşmeye başladığı ana kadar, sonra da sen yavas yavas harekete gecersin ve ortada kalan gücü toplamaya çalışırsın. ezcümle, eger babacan 2016-2017 yıllarında ortaya çıksaydı, çıktığı gibi kaybolurdu, zira o yıllar erdoğan'ın hem kurumsal hem de halk nezdinde en güçlü olduğu zamanlardı.

    4)aman bırakın 3-5 puan alsın
    ne kadar alacagini bilemem ama unutmamak gerekiyor ki türkiye siyasetinde 1950lerden beri pek çok sürpriz meydana gelmiştir. gün geldi parti binası taşlanan ap %50leri geçti, gün geldi herkes tarafından tukaka edilen erbakan birinci parti olarak çıktı, gün geldi bir önceki seçiminde %20leri geçen ecevit %2 oy alabildi, ve gün geldi muhtar bile olamaz denilen insanların kurduğu parti %30ları aşarak iktidar oldu. demirel'in dediği gibi, türkiye siyasetinde 24 saat bile gayet uzundur. daha bugünde, birkaç sene sonra yapılacak seçimi kestirmek pek kolay değil. dolayısıyla, 3-5 alır diye işkembeden sallamaktansa, serin kanlı olup olan biteni izlemek bana daha akıllıca geliyor.

    umarım türkiye için hayırlı olur babacan.
9101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap