• not: mesaj kutuma videodaki kişinin kim olduğunu belirten çok sayıda mesaj geliyor. kendisi bana doğrudan ulaşıp olayın aslıyla ilgili bir açıklama yapmak isterse, yine isimsiz yayınlarım. onun haricinde kişilik haklarına saygı duyuyorum ve linç kültürüne karşıyım. o kişinin ismini kesinlikle yayınlamayacağım, kusura bakmayın.

    (mesaj geldi, bir video çekmişler, entry’nin sonunda deşifresini de yaparak söz verdiğim gibi paylaştım.)

    ////////

    genç bir kadından görevini yapan muhabire ilginç bir çıkış. kimdir, bahse konu medya danışmanı kimdir, ortaya çıkıp gazeteciden özür dilemelidir.

    haber linki

    habere tıklamak istemeyenler:
    --- spoiler ---

    istanbul'un şişli ilçesinde kısıtlamaya rağmen parka giden ve maske takmayan kadın, kendisini görüntüleyen gazeteciye, “annem medya danışmanı, senin peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı. kısıtlamaya aykırı hareket eden genç kadına polis ekiplerince 3 bin 150 tl ceza kesildi.

    polis uyarıda bulundu

    dışarı çıkan bir kadının köpeğiyle birlikte park çevresinde dolaşmaya devam ettiğinin görülmesi üzerine, polis genç kadını yanına çağırarak kuralları çiğnediğini ve kendisine para cezası kesileceğini söyledi.

    kadının, parka köpeğini gezdirmek için geldiğini söylemesi üzerine polis, köpeğini parkta gezdiremeyeceğini, bunun için kaldırımları kullanması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

    genç kadın o esnada yaşananları kaydeden gazeteciye dönerek, “sizin de isminizi alayım ben. benim annem medya danışmanı, sizin peşinizi bırakmayacağım. böyle mi zorbalık yapıyorsun?” ifadelerini kullandı.

    içişleri bakanlığınca alınan kararlara uymayarak kısıtlamaya aykırı hareket ettiği için hıfzıssıhha kanunu uyarınca 3 bin 150 tl ceza kesilen genç kadın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, kendisini görüntüleyen basın mensubuna el sallayarak oradan uzaklaştı.

    --- spoiler ---

    ////////

    edit-1:

    gelen mesajlar üzerine, yunus emre şeker isimli basın mensubunun konuyla ilgili attığı tweet: https://mobile.twitter.com/…tus/1262340766300549120

    edit-2:

    olayın şahidi olduğunu söyleyen ve mesajının burada yayınlanmasını rica eden yazar: (bkz: #107395281)

    edit-3:

    ceza alan kişi, mahalledeki hayvanseverlerle birlikte video çekmiş. olayın haberde yazıldığı gibi olmadığına dair açıklama yapmışlar, söz verdiğim gibi paylaşıyorum: https://youtu.be/z-t6hycfc_g

    1.34’ten itibaren özetle şunları söylüyor:
    “benim orada söylediğim ‘annem medya danışmanı, bu işin peşini bırakmayacağım’ cümlesi, kendisinin bana ‘akşam haberlerde izlersin’ tehditkar bir şekilde gülümsemesi üzerine, basında işlerin nasıl yürüdüğünü bildiğimi, hukuksal anlamda bu işin peşini bırakmayacağımı, hakkımı arayıp dava açacağımı, o anlamda söylediğim şeyi sanki mafyatik tehditmiş gibi yansıtıp, haber niteliği olmayan bir şeyi haber yaptı. benim iznim olmayarak suratımı paylaşıp beni her yerde rezil etti ve linç kampanyası başlattı aslında. bu benim kişisel haklarıma tecavüzdür. bunun peşini hukuksal anlamda bırakmayacağım. sırf haber yapmak için beni haber yaptı.”
253 entry daha
hesabın var mı? giriş yap