126 entry daha
  • "vahdettin düşmana karşı direnerek, savaşarak değil, özellikle ingilizlerin bir dediğini iki etmeyerek saltanatını; tacını ve tahtını koruyacağını düşünüyordu. nitekim “kaderimi allah'tan sonra ingiltere'ye bıraktım” diyordu. “ingiliz milletine kuvvetli sevgi ve hayranlık duygularımı kırım savaşı'nda ingilizlerin müttefiki olan babam sultan abdülmecit'ten miras aldım” diyordu. vahdettin, bırakın düşmana karşı direnmek için “milli kuvvet hazırlamayı”, milli kuvvetleri yok etmek için ingiliz altınlarıyla paralı bir ihanet ordusu (hilafet ordusu) kurup milli kuvvetlere saldırtacaktı. milli kuvvetlerin büyümesini önlemek için anadolu'ya nasihat heyetleri gönderecekti.
    ayrıca bizzat vahdettin, 1923'te mekke'de yayımladığı beyannamesinde, “mustafa kemal'i anadolu'ya gönderen kabineye uydum” diyerek atatürk'ü anadolu'ya kendisinin değil, hükümetin gönderdiğini; kendisinin bu karara uyduğunu belirtecekti."

    burdan bile hainlere pay çıkarmaya çalışmak nasıl bir hayal ürünüdür? boşuna uğraşmayın burdan size bir şey çıkmaz. idam cezası veren aynı hükümet değil mi? milli mücadele aleyhinde fetva yayınlayan aynı istanbul hükümeti ve padişah değil mi? bari şu bayram günü boş ağzınızı kapatın. bu nasıl bir nankörlüktür ya? elinde avcunda bir şey kalmamış bir milletle bağımsızlık mücadelesine giriyorsun cepheden cepheye sonra birkaç cahil cühela hala padişah diye ağlıyor burda.

    https://www.sozcu.com.tr/…r-neden-gonderdi-1862129/

    vahdettin'in abd başkanı'na yalvardığı mektubu da şuraya ekleyelim: http://blog.milliyet.com.tr/…up/blog/?blogno=393416
403 entry daha
hesabın var mı? giriş yap