2 entry daha
  • "bu kurslarda gençler boks yaptılar, judo öğrendiler. komünistlerin harekete geçmeleri halinde bir mitingin nasıl dağıtılacağı, nasıl karşılanacağı, tecavüzden nasıl korunulacağı gibi belirli ve esaslı bilgiler verildi. şu anda disiplinli ve eğitimli olanların sayısı binin üzerindedir. bu yaz derhal bütün yurtta, her ilde komando yetiştirecek kuruluşlar yapacağız. biz bu gençlerimizle barajı kurduk. komünistlerin hareketi artık gelişemez."

    alparslan türkeş, 70'li yıllar.

    "amacımız türkiye'yi komünist, siyonist, faşist, mason gibi kötü güçlerden korumaktı. başımızda emekli bir general vardı."

    kartal demirağ, 21 aralık 1991, hürriyet

    "- 80 öncesi dönemde ülkü ocaklarına kayıtlıydık. onların eğitim kamplarına katıldım. orada her türlü eğitim vardı. türkiye'nin belirli yerlerinde kamplar vardı ama onlar gizliydi. emekli ordu mensupları eğitiyorlardı gençleri.
    - emekli ordu mensupları eğitiyordu?
    - tabii canım, emekli olmuş, adam eğitim görmüş. kendisi komando zaten. bizim gençleri eğitiyor.
    - zihinsel eğitim de gördünüz mü?
    - tabii orada milliyetçilik eğitimi var. türk milliyetçisi, islam, vatan, millet davası diye müthiş bir eğitim var. bilinç eğitimi de var tabii.
    - o zihinsel eğitimi kimler veriyor?
    - işte o ihtisası gören kişiler var. adam milliyetçiliğin kitabını yazmış. o kadar iyi biliyor ki her şeyi. dış türkler'den tut, türk'ün kafatasına kadar her şeyi incelemiş."

    kartal demirağ, 15 haziran 1992, 32. gün.

    ergenekon, can dündar, celal kazdağlı

    ...
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap